Πέραμα: «Σταματήσαμε, αυτοί πυροβολήσανε» δηλώνει ο 15χρονος

Παρουσιάστηκε ο 15χρονος Ρομά που είχε διαφύγει από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Ο νεαρός, που επέβαινε στο αυτοκίνητο το οποίο καταδίωξαν οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μέχρι το Πέραμα, έδωσε το “παρών” στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο πριν από τη 1μ.μ. της Τετάρτης.

Ενώπιον του Ανακριτή Πειραιά βρίσκεται ο τρίτος ανήλικος ο οποίος επέβαινε στο όχημα το οποίο καταδίωξαν οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στο Πέραμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο 15χρονος ανέφερε πως αυτός ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου.

Είπε επίσης πως «μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Στο Αιγάλεω δε σταματήσαμε γιατί φοβηθήκαμε, μη μας σκοτώσουν. Μόνο το αμάξι κλέψαμε».

Συνέχισε λέγοντας πως «σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη και αυτοί άφησαν μετά κάτω τα μηχανάκια τους και μας πυροβολήσανε. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά κάναμε πίσω. Εγώ οδηγούσα. Ο φίλος μου που σκοτώθηκε ήταν 18 χρονών και ήταν συνοδηγός».

Είπε ακόμα πως δεν είχαν όπλα πάνω τους, ενώ διέψευσε πως εμβόλισε τους αστυνομικούς, λέγοντας πως όταν έκανε όπισθεν ήταν πεσμένες οι μηχανές και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν ήδη πυροβολήσει.

«Σταματήσαμε, αυτοί πυροβολήσανε», είπε. Ανέφερε ακόμα ότι πως όταν βγήκε από το αυτοκίνητο κρύφτηκε στη ρόδα και όταν τελείωσαν οι γεμιστήρες, άρχισε να τρέχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ