Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Published

on

Μετά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η ΠΟΕΔΗΝ είχε δηλώσει την έντονη αντίδρασή της στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και με ανακοίνωσή της καλεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πανελλαδικά. 

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου με βάση το Νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, χιλιάδες υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι, τίθονται σε αναστολή καθηκόντων, επειδή δεν επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Μεταξύ αυτών και χιλιάδες εμβολιασμένοι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην Απεργία- Αποχή από το καθήκον της επίδειξης του πιστοποιητικού όχι για λόγους αλληλεγγύης αλλά επειδή γνωρίζουν ότι θα κληθούν οι ίδιοι με συνεχείς βάρδιες με αναστολή repo και αδειών να καλύψουν τα κενά.

Ήδη καταρτίζονται επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομείων με καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και υπηρεσιών και αναστολή χειρουργείων.

Η Δημόσια Υγεία κλυδωνίζεται από το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας σε περίοδο του κορυφώνεται το 4ο κύμα της πανδημίας και ξαναγεμίζουν τα Νοσοκομεία με περιστατικά κορωνοϊού.

Advertisement

Με βάση το Νόμο η καταγραφή του προσωπικού που θα τεθεί σε αναστολή εργασίας θα γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών ανά φορέα με τρίμηνες συμβάσεις.

Παρόμοιες προκηρύξεις στο παρελθόν δεν απέδωσαν καθότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από υποψήφιους. Είναι βέβαιον ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ακόμα και να υπήρχε στην αγορά εργασίας ενδιαφερόμενο προσωπικό να καλύψει τις θέσεις μέχρι την προκήρυξη, την έκδοση των αποτελεσμάτων, την πρόσληψη θα μεσολαβούσε μεγάλο χρονικό διάστημα με αποδυναμωμένα τα Νοσοκομεία από προσωπικό πρώτης γραμμής και μάλιστα σε υπηρεσίες που απαιτείται εξειδίκευση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είπε ότι τα κενά θα καλυφθούν από εταιρείες. Να ξεχάσει η κυβέρνηση τα σχέδια για καταργήσεις, συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και Υπηρεσιών για επιστροφή των εργολάβων στις υπηρεσίες στήριξης των Νοσοκομείων. Για την ΠΟΕΔΗΝ είναι αιτία πολέμου.

Το 90% του Υγειονομικού προσωπικού είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν φυσική ανοσία και όλοι, εμβολιασμένοι και μη, τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τους εαυτούς τους. Εξάλλου με βάση των ενημερώσεων του Υπουργείου Υγείας και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό και θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους που είναι ατομικό τους δικαίωμα ο εμβολιασμός. Φοβίζουν τους ασθενείς και έτσι αποφεύγουν να προσέλθουν στα Νοσοκομεία. Οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν κορωνοϊό από τους υγειονομικούς. Τα Νοσοκομεία ξαναγεμίζουν με ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό τον οποίο κόλλησαν στην κοινότητα.

Σε λίγες ημέρες (1η Σεπτεμβρίου) 30.000 υγειονομικοί εμβολιασμένοι και μη, θα βρίσκονται στις πύλες των Νοσοκομείων. Θα περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Τίθονται σε αναστολή καθηκόντων και πηγαίνουν σπίτι τους και διαλύεται η Δημόσια Υγεία ή αναστέλλετε το μέτρο και πηγαίνουν στην εργασία τους χωρίς κλυδωνισμούς για τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια και συνεχίζεται η προσπάθεια της πολιτείας με πειθώ να εμβολιαστούν και οι εναπομείναντες που είναι μικρό ποσοστό.

Είναι πραγματικά απίστευτο υγειονομικό και προνοιακό προσωπικό μετά από 19 μήνες στη πρώτη γραμμή να τίθονται σε αναστολή καθηκόντων χωρίς μισθό. Να αδυνατούν να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Καταθέτουμε αίτημα αναστολής και ακύρωσης του Νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Δεν δεχόμαστε την στοχοποίηση. Επί 19 μήνες πολεμάμε και εισπράξαμε μόνο χειροκροτήματα.

• Χωρίς την ένταξή μας στα ΒΑΕ.
• Χωρίς την μονιμοποίηση των εκτάκτων που λήγουν οι συμβάσεις σε χιλιάδες συμβασιούχους 30 Οκτωβρίου και ακόμη δεν γνωρίζουμε την τύχη τους.
• Χωρίς να χαρακτηριστεί ο θάνατος των 27 συναδέλφων από κορωνοϊό εργατικό ατύχημα.
• Χωρίς αύξηση μισθών
• Χωρίς υγειονομικό επίδομα.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00πμ. – 15:00μμ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 11:00
• ΑΤΤΙΚΗ : Στο Υπουργείο Υγείας
• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων
ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ
ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Advertisement

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Φωτογραφία από Pixabay