“Πρέπει οπωσδήποτε, οι προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές” -Του Κώστα Ζαχαριάδη

“Πρέπει οπωσδήποτε, οι προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές” 

Του Κώστα Ζαχαριάδη*

  Με τον ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός πήρε πάνω του την αποτυχία στον τομέα της δημόσιας υγείας, της οικονομίας, της παιδείας, του τουρισμού. Ένα από τα τρία συμβαίνει…. Είτε είναι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις των υπουργών του ή δεν έχει άλλους ή αναλαμβάνει την ευθύνη προσωπικά. Ότι και να συμβαίνει φαίνεται ότι αυτά είναι τα όρια της κυβέρνησης να διαχειριστεί κρίσεις, την ώρα που μπαίνουμε στη καρδιά των προβλημάτων. 

Ο Πρωθυπουργός δεν ακούει τίποτα και κανέναν. Αγνοεί τα μηνύματα από τους ανθρώπους που παλεύουν για τη δημόσια υγεία κάθε μέρα. Αγνοεί τα μηνύματα από τους ανθρώπους της αγοράς και τη μεσαία τάξη. Αγνοεί τα μηνύματα των εκπαιδευτικών των μαθητών και των γονέων τους. Παραμένει όμηρος των εσωκομματικών του ισορροπιών και των ισορροπιών των συμφερόντων που τον στήριξαν. Βρίσκεται σε ένα παράλληλο συμπάν με την κοινωνία που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που του παρουσιάζουν τα media. Αμηχανία, γεωγραφική κάλυψη, ελλειψη πάγκου, ισχυροποίηση και στροφή της ΝΔ προς την ακροδεξιά. Αποδεικνύεται ότι δεν έχει άλλους άριστους η χώρα, εξαντλήθηκαν όλοι στην μιάμιση κυβέρνηση της ΝΔ! Έφτιαξε ένα «μικρό», «ευέλικτο» και «επιτελικό» κυβερνητικό σχήμα σχεδόν 60 ανθρώπων! Ίσως το μεγαλύτερο που είχε ποτέ η χώρα.

 

Σήμερα καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι είναι έτοιμη να λύσει τα πάντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι σε αυτό τον δρόμο. Λέμε ότι χρειάζεται μια μεγάλη και ευρεία κινητοποίηση και συμπαράταξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο για να βρεθούν λύσεις αλλά και να ανορθωθεί η χώρα μετά την πανδημία. Η ΝΔ είναι σαφές ότι μας οδηγεί σε ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο.

 

Είναι αναγκαίο, πρέπει οπωσδήποτε, οι προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές. Είναι μια αναγκαιότητα που την αναγνωρίζουν κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες. Συμβαίνει στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Συμβαίνει σε όλη την ΕΕ. Ο διάλογος Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Αριστεράς φέρνει αποτελέσματα. Ποιες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας; Ποιες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το δημόσιο σύστημα παιδείας; Ποιες δυνάμεις θα πρωτοστατήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη; Οι δυνάμεις που πιστεύουν στη σύγχρονη λειτουργεία ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους. Με αυτές τις δυνάμεις θα συγκυβερνήσουμε. Εκεί χωράνε όσοι θέλουν και συμφωνούν. Δεν θα κάνουμε face control. Τα πάντα κρίνονται πολιτικά και προγραμματικά. 

Έχει έρθει η ώρα και αυτό βαρύνει εμάς ως τη μεγαλύτερη δύναμη του χώρου, να πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για μεγάλα θέματα όπως αυτά των δικαιωμάτων στην εργασία, στην δημόσια εκπαίδευση, στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας προς όφελος των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζόμενων.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια βορείου τομέα Β1 Αθηνών

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ