Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκλητική ανάρτηση φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης (ΦΩΤΟ)

Published

on

Η ελληνική κοινωνία έχει συγκλονιστεί με την υπόθεση του βιασμού της εικοσιτετράχρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία της, υπέστη ομαδικό βιασμό στον οποίο εμπλέκονται τρεις άνδρες, εκ των οποίων οι δύο είναι γόνοι ισχυρότατης επιχειρηματικής οικογένειας και ο τρίτος γόνος οικογένειας εφοπλιστών. Παρά την υποβολή μήνυσης από το θύμα και παρά τα στοιχεία που αποκάλυψε στον ανακριτή με τα οποία αποκαλύπτεται η εμπλοκή του γόνου της ισχυρής επιχειρηματικής δυναστείας, ο οποίος και συνελήφθη, οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη τον άφησαν ελεύθερο υπό όρους. Για την ακρίβεια των λεγομένων, ο δικηγόρος του θύματος Θανάσης Ζιώγας εξηγεί πως η κοπέλα στην κατάθεσή της έχει κατονομάσει τρεις άνδρες ως βιαστές της.

Από την πρώτη στιγμή η «Ζούγκλα» βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αποκαλύψεων για την ειδεχθή αυτή υπόθεση βιασμού. Είναι η «Ζούγκλα» που έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία της σχηματιζόμενης δικογραφίας, όπως ότι, στην επίμαχη σουίτα όπου βιάστηκε, η Αστυνομία εντόπισε ένα χάπι υποβοήθησης στύσης μάρκας Sandoz, αλλά και τα κλειδιά του δωματίου της στο ίδιο πολυτελές ξενοδοχείο. Άλλωστε, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας», η Αστυνομία έφθασε στη σύλληψη ενός εκ των φερόμενων δραστών, με τα αρχικά Β.Λ., επειδή ο ένας εκ των τριών εμπλεκόμενων επιχειρηματιών στην αποτρόπαια πράξη έκανε το λάθος να τηλεφωνήσει στο θύμα, οπότε καταγράφτηκαν τα στοιχεία του.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση και την αποκάλυψη του θέματος ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανάρτησε μια δημοσίευση-σχόλιο εκφράζοντας αυτονόητα ερωτήματα ως προς τη λογική των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση και που άφησαν ελεύθερο τον Β.Λ.

Τη Δευτέρα το πρωί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε μια ανακοίνωση διά της οποίας επιτίθεται στον δημοσιογράφο ο οποίος διατύπωσε ερωτήματα ως προς τα κίνητρα και τη λογική των δικαστικών λειτουργών. Κατηγορείται μάλιστα ο δημοσιογράφος -το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση αλλά είναι σαφές ότι οι συντάκτες της στοχεύουν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο- πως «καταφέρεται με προσβλητικές εκφράσεις κατά της ανακρίτριας και των εισαγγελικών λειτουργών που τη χειρίστηκαν. Η ονομαστική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών εκφεύγει του δημοσιογραφικού καθήκοντος».

Μέχρις εδώ λοιπόν. Δεν υπάρχει ούτε ένας γονιός ούτε ένας πατέρας ή μία μάνα σε αυτή τη χώρα που δεν θα διατύπωνε τα ίδια αυτονόητα ερωτήματα όπως αυτά που διατύπωσε ο δημοσιογράφος. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης σε αυτή την κοινωνία ο οποίος να μην καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι δικαστικοί λειτουργοί της Θεσσαλονίκης προσέβαλαν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και τη συλλογική περί Δικαίου συνείδηση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών αφήνοντας ελεύθερο τον φερόμενο δράστη. Η πρώτη σκέψη όλων αυτών των πολιτών είναι πώς το βαρύ όνομα της οικογένειας του Β.Λ., του φερόμενου δράστη, έπαιξε σημαντικότερο ρόλο από την ένορκη και επίσημη κατάθεση της 24χρονης κοπέλας η οποία κατήγγειλε στις Αρχές τον ομαδικό βιασμό της από τρεις άνδρες.

Όμως, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προτρέχει παραβιάζοντας βάναυσα μια πάγια αρχή: εκείνη του «σπεύδε βραδέως». Διότι ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο που φέρνει η «Ζούγκλα» στη δημοσιότητα ανατρέπει πλήρως όλη την έτσι κι αλλιώς σαθρή επιχειρηματολογία του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστικών λειτουργών.

Λίγες ώρες από τη στιγμή που αφέθη ελεύθερος, έστω υπό όρους, ο νεαρός βλαστός της ισχυρής οικογένειας φωτογραφίζεται στο σαλόνι του σε μια προκλητική στάση επιδεικνύοντας την πρώτη σελίδα εφημερίδας με τον εξαιρετικά ευδιάκριτο τίτλο «Συνελήφθη για βιασμό ο Έλληνας κροίσος της Coca-Cola». Πρόκειται, φυσικά, για τον Β.Λ., ο οποίος, θέλοντας να διαμηνύσει πως γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ή ακόμη χειρότερα στα «α@@@@@α» του και τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα, ανάρτησε ο ίδιος στο Διαδίκτυο το επαίσχυντο αυτό στιγμιότυπο.

Advertisement

Ερωτώνται λοιπόν οι συντάκτες της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Τι είναι προσβλητικότερο; Το ερώτημα που θέτει ο δημοσιογράφος ή το άθλιο μήνυμα του γόνου της γνωστής και πανίσχυρης επιχειρηματικής οικογένειας πως είναι σε θέση όποτε αυτός γουστάρει εκ του ασφαλούς και συστηματικά να αγνοεί τους νόμους του κράτους, το Δίκαιο αλλά και την Κοινή Γνώμη; Κύριοι δικαστικοί λειτουργοί, μήπως έχετε απολέσει κάθε επαφή με τους πολίτες; Μήπως ζείτε σε έναν άλλον παράλληλο κόσμο που μετρούν μόνον οι επιταγές μιας χούφτας ισχυρών επιχειρηματιών και των πολιτικών που τους εκπροσωπούν; Διότι συμπεριφορές όπως του Β.Λ. μόνον σε κολομβιανά καρτέλ και σε Δημοκρατίες-Μπανανίες παραπέμπουν.

Μία ακόμη λεπτομέρεια: Πληροφορούμεθα πώς ο Β.Λ. οπλοφορεί. Μάλιστα, φέρεται να οπλοφορεί από 15 ετών. Εάν λοιπόν υπάρχει άδεια οπλοφορίας, καλό θα ήταν να του αφαιρεθεί αμέσως. Οι λόγοι είναι προφανείς, κύριοι και κυρίες δικαστικοί λειτουργοί!

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για να εξαγάγετε τα δικά σας συμπεράσματα:

«Με αφορμή ανάρτηση γνωστού δημοσιογράφου- ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης σχετικά με υπόθεση που εκκρεμεί στην ανάκριση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και καταφέρεται με προσβλητικές εκφράσεις κατά της ανακρίτριας και των εισαγγελικών λειτουργών που την χειρίστηκαν, υπενθυμίζουμε ότι οι δικαστές και εισαγγελείς ασκούν τα καθήκοντά τους και διαμορφώνουν απροσωπόληπτα την κρίση τους, με βάση το νόμο και τα στοιχεία κάθε δικογραφίας, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό λόγω της αρχής της μυστικότητας.

Ως εκ τούτου αθέμιτες υποδείξεις και ατεκμηρίωτα υπονοούμενα για την κρίση τους, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η αναγκαία νομική γνώση για τα όρια εντός των οποίων οφείλει να κινείται η Δικαιοσύνη, όπως οι προϋποθέσεις και οι συγκεκριμένοι όροι επιβολής προσωρινής κράτησης, καθώς και η ονομαστική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών, εκφεύγουν του δημοσιογραφικού καθήκοντος, που θα έπρεπε να είναι η ανάδειξη της αλήθειας και όχι η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».

Πηγή: zougla.gr

Advertisement