Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσφορά ανθρωπιάς από προσφυγικές οργανώσεις στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Published

on

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Καραγεωργίου

Σε μία περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση υπάρχουν πράξεις που κάνουν έστω λίγο ευκολότερη την δουλειά των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που πασχίζουν να κάνουν καλύτερη την ζωή των πολιτών.

Μία τέτοια πράξη ανθρωπιάς έλαβε χώρα στο Κιλκίς με την δωρεά εκ μέρους των οργανώσεων Ahmadiyya Muslim Community Greece και της ΜΚΟ Humanity First Germany οι οποίες έκαναν δωρέα προς το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, ύψους 8.500 ευρώ σε ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Οι οργανώσεις αυτές έκαναν αυτή την δωρεά ως ένα μεγάλο ευχαριστώ στην στάση αλληλεγγυής που έδειξαν οι πολίτες του Νομού για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Σε αυτή την δωρεά σημαντική ήταν και η διαμεσολάβηση της Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς, κ.Ειρήνης Αγαθοπούλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης η κ.Αγαθοπούλου ανέφερε : “το καλοκαίρι του 2020 συναντήθηκα στο γραφείο μου με τον εκπρόσωπο της μουσουλμανικής κοινότητας Ahmadiyya Ελλάδος, Imam Atta-Ul Naseer, ο οποίος ήρθε στο γραφείο μου και με συνάντησε με τον θεσμικό μου ρόλο ως Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής ώστε να μας κοινοποιήσουν τη δράση τους στην Ελλάδα και να αναπτύξουμε κάποιες δράσεις συνεργασίας.

Μας σύστησε την οργάνωσή τους, παρουσιάζοντας τη δράση τους σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα επικεντρώνοντας τη βοήθειά τους στους τοπικούς πληθυσμούς. Δήλωσε την πρόθεση τους για παροχή βοήθειας όπου είναι απαραίτητο, διότι τρέφουν μια ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα, λόγω της φιλοξενίας μεγάλου κύματος προσφύγων όλα τα προηγούμενα χρόνια”. […] “Λόγω της καταγωγής μου από μια περιοχή που σήκωσε μεγάλο βάρος κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης αποφασίσαμε αυτή η δωρεά να κατευθυνθεί προς την Παιδιατρική Κλινική και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Κιλκίς με μόνο γνώμονα ότι είναι οι κλινικές που επωμίστηκαν μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση των περιστατικών χωρίς να παραγνωρίζεται η συνολική προσφορά όλου του νοσοκομείου και του προσωπικού, που κατέβαλλε υπερπροσπάθεια σε καθημερινή βάση.”

Η αντιπροσωπεία, η οποία αποτελούνταν από τους κκ Athar Zubair, Chairman Humanity First Germany, Samsideen Iddrisu, Project Manager, Imam Atta-Ul Naseer, President Ahmadiyya Muslim Community Greece περιηγήθηκε σε όλες τις δομές υγείας του Νομού Κιλκίς και είχαν την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν το προσωπικό των δομών και να τους ευχαριστήσουν για την προσφορά τους σε όλους τους ασθενείς. Όπως τόνισαν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η δράση τους κατευθύνεται προς όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ανεξάρτητα αν είναι για την τοπική κοινωνία ή τους πρόσφυγες, σχεδιάζοντας μια πολυεπίπεδη δραστηριότητα, αναπτύσσοντας δράσεις υποστήριξης στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγεία και της διανομής φαγητού σε άπορους ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί οτι το Νοσοκομείο Κιλκίς είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα που εκτός των άλλων είναι και η απουσία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας η οποία παρά τις ανακοινώσεις και τις υποσχέσεις δείχνει να αργεί εξαιρετικά η δημιουργία της.

Advertisement

Κάθε δωρέα στο ΕΣΥ, αυτόυς τους δύσκολους καιρούς είναι πολύτιμη !