Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεπορτάζ: “Καυτό” ΣΚ για το ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση Γραμματέων – Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής

Published

on

Γράφουν οι Γαβρής Άγγελος – Μπάμπης Καραγεωργίου

Η χώρα έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη, αξιόμαχη και δυναμική αντιπολίτευση.

Αποδεικνύεται και είναι σαφές πως αποτελεί μονόδρομο για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Γι’ αυτό αγωνιζονται στην Χαριλάου Τρικούπη και θα εντείνουν την προσπάθεια να αγκαλιάσουν τις αγωνίες των πολιτών προσφέροντας αξιόπιστες και προοδευτικές προγραμματικές προτάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει επισκεφτεί με τον Γραμματέα και τους βουλευτές του ολα τα μεγάλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Αττικής σε δυο μέρες. Κλιμάκιά του κόμματος “οργώνουν” τη Στερεά Ελλάδα με ατζέντα τα αγροτικά, την παιδεία και την υγεία.

Σε καιρούς που η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα έχει εντάσεις, στο ΠΑΣΟΚ στέκονται δίπλα στον πολίτη καθημερινά πυκνώνοντας την πολιτική παρουσία εντός και εκτός Βουλής.

Σύντομα το ΠΑΣΟΚ 2η δύναμη στην χώρα – θα αποτυπωθεί και δημοσκοπικά

Όπως όλα δείχνουν, ο ερχομός Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή της χώρας, κάθε άλλο παρά έδωσε “ανάσα” στο κόμμα της – μέχρι τώρα – αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα πυρά που δέχεται ο ίδιος ο Πρόεδρος από ιστορικά στελέχη και χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σημαντικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του “THE SOCIALIST” μάλιστα, δεν αποκλείεται μέσα στον μήνα Νοέμβριο να αποφασιστεί και η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας πρόσφορο έδαφος πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ κυρίως να αναπτυχθεί με προσοχή και σεβασμό στις αποφάσεις του συνεδρίου και προς την βάση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά, είναι συνεχής το τελευταίο 6μηνο και κάνοντας έναν απολογισμό των εκλογών, μπορεί κανείς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον, ιδίως με την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και την φθορά της κυβέρνησης, δημιουργούνται οι συνθήκες, που αν γίνουν σωστές κινήσεις από την ηγεσία του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι 2η δύναμη στις Ευρωεκλογές και να αποτελέσει έκ τοτε έναν βασικό κυβερνητικό πυλώνα και όλα αυτά, λίγο παραπάνω από μια δεκαετία που το ΠΑΣΟΚ άντεξε και ανακάμπτει πολιτικά, “κόντρα” σε όλες τις πολιτικές πιθανότητες που του έδιναν αρκετοί “καλοθελητές” του συστήματος.

Advertisement

Συνάντηση Γραμματέων Ν.Ε υπό τον Ανδρέα Σπυρόπουλο το Σάββατο

Σύμφωνα με πληροφορίες του “THE SOCIALIST” έχει γίνει , ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, κάλεσμα στους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών από τον Ανδρέα Σπυρόπουλο για εκ νέου και δια ζώσης συνάντηση το Σάββατο στην Χ.Τρικούπη. Το αντικείμενο της συζήτησης θα είναι παραπλήσιο με αυτό της “Online” συζήτησης προ λίγων ημερών με νέα “προσθήκη” την δημιουργία κλίματος ενότητας και πολιτικής αντεπίθεσης με την κοινωνία στο προσκήνιο ενόψει και των πολιτικών εξελίξεων που αναμένονται ραγδαίες στην κεντροαριστερά.

Στο “Caravel” η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής -Κεντρική Ομιλία του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, είναι η πρώτη μετά τις συνεχόμενες εκλογικές μάχες του ΠΑΣΟΚ και θα έχε καθαρά απολογιστικό χαρακτήρα. Στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, αναμένεται να υπάρξουν ξεχωριστές αναφορές στο πολιτικό σχέδιο δράσης, την ολική αντεπίθεση του κόμματος, σε κάθε πυλώνα της κοινωνίας. Υγεία, Παιδεία, Οικονομία και Διεθνή αναμένεται να αποτελέσουν την “πρώτη γραμμή” της πολιτικής πράξης που θα σημάνει την γενική άνοδο των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία- και με τα ΜΜΕ ακόμα να ασχολούνται με την “Κασσελιάδα” ή αν έφαγε παϊδάκια ο Τσίπρας με τον Γαβριήλ-

Η ώρα προσέλευσης και έναρξης της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής έχει οριστεί για τις 11 το πρωί, ενώ στις 12.00 ομιλία θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο απολογισμός έργων της παράταξης έρχεται σε μια περίοδο ευνοϊκή για το ΠΑΣΟΚ το οποίο, αναμένεται να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της επανόδου της Κεντροαριστεράς στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας και η ημερομηνία αυτή, δεν έρχεται τυχαία, ως ημερομηνία κεντρικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ καθώς αναμένεται στις 20 Νοεμβρίου ο πρώην υποψήφιος Πρόεδρος της παράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος να ανακοινώσει πολιτική κίνηση με στελέχη που στο παρελθόν υπήρξαν στελέχη ΠΑΣΟΚ να αποτελούν την βασική του ομάδα πυρός.