Ρουμάνος πυροσβέστης: “Fake News” τα δημοσιεύματα που μιλάνε για “μη θέληση κάποιων να σβήσει η φωτιά”

Ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα, διαψεύδει δημοσίευμα αναφορικά με την φωτιά και την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Ρουμάνος παρουσιαζόταν να λέει ότι «η φωτιά θα μπορούσε να είχε σβήσει από την πρώτη μέρα» και ακόμη ότι «επιχειρούσαν σαν να μην ήθελε κάποιος να σβήσει η φωτιά».

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο επικεφαλής έστειλε σήμερα το πρωί επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διαψεύδοντας το δημοσίευμα.

 

Όπως γράφει το iefimerida.gr ο επικεφαλής σημειώνει τα εξής:

«Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν είπαμε ότι οι δασικές πυρκαγιές που αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου λειτουργούσαμε, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα αξιωματικού που ορίστηκε για την ομάδα μας, μπορούν να σβηστούν σε μία ημέρα. Επιχειρούμε στην περιοχή μεταξύ Σπαθάρι και Καλυβίων, που βρίσκεται στο νησί της Εύβοιας, προκειμένου να διατηρήσουμε τη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Αναφέρεται ακόμη στην καλή συνεργασία που έχει η ομάδα του με τους Ελληνες πυροσβέστες, ότι διαπίστωσαν την αφοσίωσή τους και ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ, ως εκ τούτου, να πουν ότι δεν προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

Αναφερόμενος ακόμη σε αναρτήσεις στα social media που αναφέρουν «ρωτάμε γιατί δεν χρησιμοποιείται η τεχνική κατάσβεσης ”φωτιά στη φωτιά;”», ο αρχηγός των Ρουμάνων υποστηρίζει ότι είναι ένα επίσης τεράστιο ψέμα, λέγοντας ότι χρησιμοποιούν παρόμοιες μεθόδους με τους Ελληνες για την κατάσβεση των πυρκαγιών «και ότι η μέθοδος ”πυρκαγιά” χρησιμοποιείται στη χώρα μας ως τελευταία επιλογή και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις δεν συνιστάται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ