Σεισμός: Σάμος: Τσουνάμι πλημμύρισε καταστήματα – Κατέρρευσε τμήμα της Παναγίας Θεοτόκου

Κατάρευση τμήματος της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι

Σεισμός στη Σάμο: Τσουνάμι πλημμύρισε καταστήματα – Κατέρρευσαν σπίτια

Πολλές καταστροφές σε κτίρια, κυρίως παλαιά, έχει προκαλέσει ο ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 14.00, ανοικτά της Σάμου, έχοντας ήδη προκαλέσει τέσσερα τσουνάμι χαμηλής έντασης.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της χώρας, μέχρι και την Κρήτη, ενώ προκάλεσε πολλές ζημιές και στα μικρασιατικά παράλια, ειδικά τη Σμύρνη. Στη Σάμο έχουν προκληθεί πολλές ζημιές και στα καταστήματα, που πλημμύρισαν από το «φούσκωμα» της θάλασσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ τραυματίες στo νησί. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, μία γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά, όταν κατέρευσε τοίχος και την καταπλάκωσε.

Ζημιές σεισμός Σάμο01

Πολλές είναι οι ζημιές σε κτίρια, κυρίως παλαιά, μετά τον ισχυρό σεισμό ανοικτά της Σάμου / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ζημιές, κυρίως σε ακατοίκητα κτίρια υπάρχουν και στη Χίο, με τους κατοίκους να έχουν βγει στους δρόμους ανάστατοι.  Αρκετοί από τους κατοίκους της Πάτμου, της Κω της Καλύμνου του Αγαθονησίου και των άλλων νησιών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, έχουν πέσει δύτες στο βυθό για να ελέγξουν ρήγματα στο λιμάνι της Σάμου. Το ύψος του νερού, σύμφωνα με μαρτυρίες, σε δρόμους και σε σπίτια, που έχουν πλημμυρίσει, φτάνει τους 40 πόντους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ