2009: Όταν ο Γιώργος Α. Παπανδρέου δήλωνε πως “σηκώνουμε μανίκια” για την ανατροπή της Δεξιάς!

-ΚΑΙ σε αυτό, 10 χρόνια “μπροστά” ο Γιώργος Α.Παπανδρέου-

Θυμίζουμε τι είχε πει ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός της χώρας με αφορμή την διεξαγωγή εθνικών εκλογών το 2009, εκλογές που έμελλε να αλλάξουν για πάντα τον ρου της πολιτικής ιστορίας της χώρας, με το ΠΑΣΟΚ να παραλαμβάνει μια ήδη πτωχευμένη χώρα μετά τις πολιτικές που εφάρμοσε επί 5 έτη ο Κ.Καραμανλής και η κυβέρνησή της ΝΔ…

Γ. Παπανδρέου: Πρώτο βήμα για αλλαγή σελίδας

 

Ο λαός μίλησε και η νίκη μας είναι μεγάλη, η διαμαρτυρία, η οργή του λαού έγινε δίψα για μια νέα αρχή, ελπίδα για ένα νέο αύριο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

 

Τόνισε ακόμη πως οι πολίτες εναποθέτουν την ελπίδα τους στο ΠΑΣΟΚ, που, όπως ανέφερε, ανέτρεψε τα δεδομένα. «Νίκησε το ΠΑΣΟΚ κάνοντας το πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος, για να βγούμε από την κρίση» πρόσθεσε.

 

Συνεχίζοντας τόνισε πως οι πολίτες απαιτούν ριζική αλλαγή στον τόπο μας και προσμένουν τη σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ «με τα χρόνια προβλήματα που θέριεψαν με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, όπως η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η ανισότητα, η κοινωνική αναλγησία».

Υπογραμμίζοντας πως «ανοίγει ο δρόμος της μεγάλης αλλαγής», συμπλήρωσε πως το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκλογές είναι πλέον λαϊκή απαίτηση.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτέλεσμα μιας βαθιάς αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών. Οπως τόνισε, «δεν υπάρχουν πολίτες νικητές και πολίτες ηττημένοι. Υπάρχουν πολιτικές που ηττήθηκαν. Πολιτικές που πρέπει και θα ανατραπούν. Και υπάρχουν πολιτικές και αξίες που κέρδισαν. Αξίες που πρέπει να γίνουν πολιτική πράξη για ένα ευνομούμενο κράτος».

Πρόσθεσε ότι «στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα άλλο κόμμα στην κυβέρνηση αλλά μια ριζική αλλαγή πολιτικής», υπογραμμίζοντας ότι η νίκη στις ευρωεκλογές φέρνει πιο κοντά την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του κόμματος. «Από αύριο το πρωί σηκώνουμε τα μανίκια – συνεχίζουμε τη δουλειά. Με το λαό, για το λαό και την πατρίδα», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ