Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ για Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας : Επίσκεψη στην Αχαΐα μόνο για τις φωτογραφίες

Published

on

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, καταγγέλλει πως η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα στην Αχαΐα έγινε μόνο για να ληφθούν οι αναγκαίες φωτογραφίες, χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε λύση ή προοπτική επίλυσης για τα τεράστια προβλήματα των νοσοκομείων και των άλλων υγειονομικών μονάδων της περιοχής μας.

Όλη η δήλωση έχει ως εξής :

«Η κάθοδος της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα στην Αχαΐα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η δήλωσή της πως μας επισκέπτεται επειδή θέλει να μάθει τις ανάγκες των συναδέλφων της και το τι προέχει να γίνει για τα νοσοκομεία, αποκάλυψε ένα ανεπίτρεπτο διοικητικό κενό στο υψηλότερο επίπεδο.

Διότι ήδη η Υπουργός ασκεί τα καθήκοντά της εδώ και περίπου πέντε μήνες και όφειλε να γνωρίζει τα προβλήματα των μονάδων της περιοχής μας, λόγω της αρχής της συνέχειας της διοίκησης.

Αφού για ζητήματα αυτά δεν υπάρχει από το 2019 έως σήμερα αρμόδιος Υπουργός, Υφυπουργός ή Γενικός Γραμματέας της ΝΔ που να μην έχει ενημερωθεί, όπως προς μηνός συνέβη και με την επίσκεψη του κ. Πλεύρη στην Πάτρα.

Επομένως, η επίσκεψη της Υπουργού θα είχε ουσιαστικό νόημα αν ερχόταν να δώσει λύσεις για τα ήδη γνωστά προβλήματα.

Αν πάλι δεν τα γνώριζε και τα πρωτο-πληροφορήθηκε με την επίσκεψη της, σημαίνει ότι η ηγεσία του υπουργείου της αδυνατεί να συνεννοηθεί με την υφιστάμενη της διοίκηση, γεγονός που αποκαλύπτει την απόλυτη γύμνια του λεγόμενου επιτελικού κράτους.

Advertisement

Σε ότι αφορά το ουσιαστικό κομμάτι της επίσκεψης κανείς δεν έγινε σοφότερος και κανένα πρόβλημα δεν επιλύθηκε. Οι αόριστες αναφορές περί προσλήψεων και παρατάσεων συμβάσεων, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, είναι ντροπιαστικές για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αν σε αυτά προστεθεί η έλλειψη οποιασδήποτε νύξης για τον μη ορισμό Διοικητή στο πανεπιστημιακό μας νοσοκομείο, για τα κτιριακά προβλήματα και την ενεργειακή του αναβάθμιση που καθυστερεί, αλλά και τα δομικά προβλήματα του Αγίου Ανδρέα, όπως τις 150 άστεγες κλίνες του και το φαρμακείο του που λειτουργεί σε προκάτ κτίριο, το τοπίο είναι ζοφερό. 

Και αν ακόμη συναθροίσουμε την ομηρεία των διαφόρων συμβασιούχων συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών ιατρών, τις ελλείψεις προσωπικού και τα απίθανα κενά οργανικών θέσεων, την μη υπαγωγή των υγειονομικών στα βαρέα – ανθυγιεινά,  την καθιέρωση των απευθείας αναθέσεων ως σχεδόν αποκλειστικό μοντέλο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, αλλά και την απουσία λύσεων για το νοσοκομείο του Αιγίου, που έχει κατ’ ουσίαν αναστείλει τη τακτική λειτουργία τμημάτων του, όπως επίσης τα υποτυπώδη χειρουργεία του Καραμανδανείου, καθώς και την καταβαράθρωση των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων, το τοπίο γίνεται ακόμη σκοτεινότερο.

Και επειδή δεν ακούσαμε λέξη για όλα αυτά, καταλαβαίνουμε ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εμπαίζει τη νοημοσύνη του αχαϊκού λαού. Γι’ αυτό και αναλώνεται σε υπουργικές επισκέψεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον μόνο για όσους φωτογραφίζονται με την κυρία Υπουργό. Για κανέναν άλλο όμως, όπως γιατρό, νοσηλευτή, ασθενή και πολίτη δεν δίνουν οποιαδήποτε ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει».

 

Advertisement