ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΟΚ με τροπολογία Αυγενάκη: Κατάδικοι παράγοντες θα μπορούν να διοικούν ομάδες;

Eντονες αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία που κατέθεσε χθες (26/6) το βράδυ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφορικά με τα μέχρι τώρα κωλύματα παραγόντων για το διοικητικό συμβούλιο αθλητικής ομοσπονδίας ή ένωσης, μεταξύ αυτών και κωλύματα συμμετοχής προσώπων, με εις βάρος τους τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Μέχρι τώρα ο νόμος προβλέπει πως δεν μπορεί κάποιος να είναι παράγοντας ή/και μέτοχος σε κάποια ΠΑΕ αν έχει παραπεμφθεί για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα, αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κακούργημα ή αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πλημμέλημα. Η λέξη «τελεσίδικα» με την τροπολογία Αυγενάκη αντικαθιστάται με τη λέξη «αμετάκλητα». Αυτό σημαίνει ότι ένας αθλητικός παράγοντας θα απαγορεύεται να έχει την εν λόγω ιδιότητα μόνο σε περίπτωση που έχει καταδικαστεί από τον Άρειο Πάγο, όταν -με άλλα λόγια- έχει καταδικαστεί σε τρίτο βαθμό. Αυτό συνιστά αμετάκλητη καταδίκη.

Για «φωτογραφική διάταξη» κατηγορεί τον Λ. Αυγενάκη η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η πρόβλεψη περί διεύρυνσης του κωλύματος μετόχων του ΟΠΑΠ ή άλλων στοιχηματικών εταιρειών (ανεξαρτήτως του ποσοστού μετοχών που κατέχουν), να είναι μέτοχοι σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, θεωρείται από την Ένωση ότι «φωτογραφίζει» τον Δημήτρη Μελισσανίδη. «Η τακτική Αυγενάκη είναι το λιγότερο επικίνδυνη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, που καλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει την εν λόγω διάταξη.

 

ΠΗΓΗ

 

Related posts
ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκος Ανδρουλάκης: "Απογοητευτική πράξη η αγορά 4 σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής με Ευρωπαϊκά κονδύλια!"

Nίκος Ανδρουλάκης: “Απογοητευτική πράξη η αγορά 4…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

ΣτΕ: "Νόμιμη η διαγραφή παιδιών από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία όταν οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν"

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να κηρύξει…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

ΟΕΝΓΕ: Εξετάζει το ενδεχόμενο μήνυσης κατά "κάθε κυβερνητικού υπεύθυνου" για την κατάσταση στα Νοσοκομεία της χώρας.

Την άμεση διερεύνηση του θέματος υποβολής μηνυτήριας…
Read more