Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Σπ.Χρυσικόπουλος: Το καταπράσινο Χαλάνδρι

Published

on

Γράφει ο Σπύρος Χρυσικόπουλος

Ένας από τους παραδοσιακούς πυλώνες του ΠΑΣΟΚ, είναι η πόλη του Χαλανδρίου διαχρονικά και έχει την αντανάκλαση στις εκλογές κυρίως στις αυτοδιοικητικές. Αρκετοί από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αλλά και από τους δημοσιογράφους των μεγάλων καναλιών, και μέσων της χώρας είχαν σημειώσει το εξής: Πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην πόλη του Χαλανδρίου, έχουν ένα ξεχωριστό χρώμα γιατί δίνουν το στίγμα για το τι συμβαίνει σε κεντρικό επίπεδο.


Το χρώμα που συνόδεψε το Χαλάνδρι ήταν μια ζωή το πράσινο, γιατί ότι σωστό έγινε εκείνα τα χρόνια και μνημονεύεται ακόμη και σήμερα προέρχεται από τον συγκεκριμένο χώρο. Πράγμα που φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, καθώς και τα έργα που έγιναν και οι αριθμοί μιλούν από μόνα τους.
Ονόματα όπως ο Νίκος Πέρκιζας και ο Κώστας Παττακός, δείχνουν το ειδικό βάρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, και το αποτύπωμα του στην ευρύτερη κοινωνία του Χαλανδρίου. Μην ξεχνάμε ότι ειδικά την δεκαετία του 80 αλλά και του 90 ο δικομματισμός, ήταν στα φόρτε του και οι μάχες μεταξύ των οπαδών των δυο κομμάτων και των εκάστοτε υποψηφίων τους ήταν ομηρικές.


Εμβληματικά πρόσωπα
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ για την πόλη του Χαλανδρίου ήταν ο Νίκος Πέρκιζας. Νικητής των εκλογών του 1978, επανεξελέγη το 1982 και το 1986. Υπηρέτησε ως Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
Το Νίκο Πέρκιζα διαδέχθηκε ο Κώστας Παττακός ο οποίος με τρεις απόλυτα πετυχημένες θητείες άφησε σημαντική παρακαταθήκη στους επόμενους, για μια ανθρώπινη πόλη. Κοινό μυστικό σε όλους είναι πως το ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει το στίγμα του στο Χαλάνδρι, τόσο στην δυναμική των ανθρώπων που στελέχωναν τις τοπικές επιτροπές και των αγώνων τους για το κίνημα όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Τόσο με την παρουσία των δυο κραταιών δημάρχων, όσο και των συνεργατών τους.

Το σήμερα
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με μια σημαντική διεύρυνση και 47 νέες υποψηφιότητες θέλει να κάνει ευρύτερο άνοιγμα στην κοινωνία του Χαλανδρίου, αλλά και τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν ανησυχίες και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Με πράσινη απόχρωση και καταβολές από τον χώρο του Κέντρου οι Δημήτρης Βασιλόπουλος, Δημήτρης Λέρτας, Τάνια Καραγιάννη, Λευτέρης Παντελιδάκης, Γιώργος Σουμελίδης και Μαργαρίτα Καλογήρου μαζί με τον Σπύρο Χρυσικόπουλο φιλοδοξούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα του Χαλανδρίου δείχνοντας πως πάνω απ’ όλα η Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και τον τρόπο που θέλει να εκφραστεί.


Στα των υπόλοιπων παρατάξεων από αυτήν της Κρίστης Αγαπητού, με ξεκάθαρο Νεοδημοκρατικό πρόσημο, ο εκφραστής του Ανεξάρτητου Κεντρώου χώρου Γιώργος Θέος ενισχύει την προσπάθεια για μια περαιτέρω συνεργασία των ανήσυχων στρωμάτων της κοινωνίας.


Πράσινη απόχρωση έχει και ο συνδυασμός του Χάρη Ρώμα, με τον κορυφαίο ηθοποιό να έχει κάνει το δικό του πλουραλιστικό άνοιγμα και να έχει μαζί τους, Χρύσα Μακρή, Μάχη Νάκου, Δήμητρα Κατριβάνου, Νίκος Κοντέλας, Χαρούλα Τσαρούχα, και ο Νίκος Πανταζής σε μια σύνδεση με το παρελθόν.
Από κει και πέρα ακόμη μια αυτοδιοικητική προσπάθεια βάζει στο παλμαρέ του ο Στάθης Ανδρεόπουλος, που για δυο τουλάχιστον αναμετρήσεις απέναντι στους δημάρχους Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο και Γιώργο Κουράση.

Advertisement


Τέλος η παράταξη Μένω στο Χαλάνδρι, με υποψήφιο δήμαρχο το Νίκο Πράσσο με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ ο οποίος παραμένει στη σύμπραξη με τον Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο υποστηρίζει και αυτή ότι έχει την επίσημη στήριξη του Κινήματος παρά το γεγονός πως η Χαριλάου Τρικούπη έχει δώσει χρίσματα μόνο στους μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η Δημοκρατική Παράταξη θα συνεχίσει να παίζει τον πρώτο ρόλο σε μια πόλη που μπορεί να έστριψε δια της Δεξιάς, δεν ξεχνάει όμως πως ότι καλό έχει συμβεί το έχουν πράξει άνθρωποι προερχόμενοι από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Advertisement