Στα “κάγκελα” οι οδηγοί delivery εν όψει της κακοκαιρίας “Ελπίς”

Ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών και του χιονιά που θα «φέρει» το καιρικό σύστημα «Ελπίς», μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης» καλούν τους συναδέλφους τους να «μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών, να αρνηθούν την εργασία και να αρνηθούν να παίξουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα», όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Τονίζουν ότι: «Είναι κυριολεκτικά εγκληματικό, ενώ μετράμε πάνω από 50 νεκρούς συναδέλφους, η κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά την ψήφιση αυστηρού νομικού πλαισίου για την απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες!
Είναι κυριολεκτικά εγκληματικό, εργοδότες να εκβιάζουν με απόλυση συναδέλφους, αν δεν εργαστούν υπό τέτοιες συνθήκες!
Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να καταγγείλει επώνυμα όσες εταιρείες/εργοδότες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή συναδέλφων μας».

Ζητούν αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ) και αυστηρούς ελέγχους από το ΣΕΠΕ, για την τήρηση του νόμου 4611/2019 – αρ. 56 σχετικά με τις διατάξεις για την υγεία και την ασφάλεια των διανομέων: παροχή από τον εργοδότη των Μέσων Ατομικής Προστασίας (κράνος, μπουφάν και παντελόνι με προστατευτικά, γάντια, αδιάβροχα κτλ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ