Πλεύρης-Μαρκόπουλος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την ερμηνεία του τραγουδιού “κουκουλοφόρος” στην ΕΡΤ

Ο Σπύρος Γραμμένος, ήταν καλεσμένος στο τηλεοπτικό στούντιο της ΕΡΤ και την εκπομπή της Νάντιας Κοντογιώργη, “Φλέρτ”.

Σε ένα video που έγινε “viral” , ο γνωστός τραγουδοποιός ερμήνευσε το τραγούδι “κουκουλοφόρος”. Ένα τραγούδι που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή μάλιστα!

Στη βουλή η ερμηνεία ενός τραγουδιού που ενοχλεί τους κυβερνώντες – Τα “τρας show” τα οποία “παίζουν prime time” στα κανάλια της “Λιστας Πέτσα” και είναι γεμάτα σεξιστικά και όχι μόνο – μηνύματα, δεν βλέπουμε να “ευαισθητοποιούν” τους βουλευτές της ΝΔ – Τους “μάνατζερ” που κυκλοφορούν ελεύθεροι σε κανάλια ενώ φέρονται να έχουν απατήσει εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου επίσης δεν είδαμε ούτε τον κ.Πλεύρη ούτε κανέναν άλλον από τη ΝΔ να καταθέτουν ερωτήματα στη Βουλή! 

Για “εξύμνηση και εξωραϊσμό της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ” κάνουν λόγο οι Πλεύρης και Μαρκόπουλος με ερώτησή τους στη Βουλή.

Το απόσπασμα στο 13.20 του παρακάτω βίντεο με τον Σπύρο Γραμμένο να λέει γελώντας, “α θέλετε να το κλείσουμε το μαγαζί, πάμε”:

Τι ακολούθησε; Το αναμενόμενο τρολάρισμα στα social media για την απόφαση της ΕΡΤ να πάει τόσο “κόντρα” στα αναμενόμενα, αλλά και μια… ερώτηση στη Βουλή! Γιατί οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Πλεύρης της ΝΔ, θίχτηκαν από το περιστατικό που έλαβε χώρα μέσα σε μια κρατική τηλεόραση που κάποτε το ίδιο το κόμμα τους είχε κλείσει, και συσχετίζουν μάλιστα και το όλο περιστατικό με την έρευνα που άνοιξε ξανά, για τη Μαρφίν.

“Και ενώ αυτή η πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο επανέρχεται στο προσκήνιο προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, σε εκπομπή της ΕΡΤ συνέβη κάτι που δεν συνάδει με το ήθος της δημόσιας τηλεόρασης” αναφέρουν μεταξύ άλλων και τονίζουν πως “παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση”.

Ακολουθεί η ερώτηση όπως τέθηκε:

“ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ, ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Εξύμνηση και εξωραϊσμός της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ την ώρα που ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin

Σύμφωνα με την από 31-3-2021 ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν. Όπως είναι γνωστό, από τον εμπρησμό με μολότοφ του υποκαταστήματος της εν λόγω τράπεζας στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα.

Και ενώ αυτή η πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο επανέρχεται στο προσκήνιο προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, σε εκπομπή της ΕΡΤ συνέβη κάτι που δεν συνάδει με το ήθος της δημόσιας τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή «φλερτ» της ΕΡΤ στις 12-4-2021 παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι στίχοι του επίμαχου τραγουδιού εχουν ως εξής: «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος, μαμά, μπαμπά είμαι κακό παιδί. Μαμά, μπαμπά, στην τσάντα έχω μπουκάλια, μαμά, μπαμπά, στην τσάντα έχω στουπί. Ποιος έχει την βενζίνη, ποιος έχει την ευθύνη, ποιος έχει τα πλακάτ, ποιος θα βαράει τα ΜΑΤ, ποιος έχει δικηγόρο, ποιος έχει μαρκαδόρο, ποιος έχει το κουτί με τα Maalox, ποιος, ποιος. Μαμά, μπαμπά, μην τους δικαιολογείτε, μαμά, μπαμπά δεν τα έσπασα εγώ. Μαμά, μπαμπά, τα έσπασαν ασφαλίτες, μαμά, μπαμπά, το δέντρο έκαψα εγώ. Φάγαμε χημικά, σπάσαμε μπατσικά, μπήκαμε στο μετρό, πήραμε το στενό, τους ρίξαμε αυγά, πέτρες πολλή μπογιά, μα κράταγαν ασπίδες τα….. Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος. Μαμά, μπαμπά, είμαι κακό παιδί. Μαμά, μπαμπά, τις τράπεζες βαρούσα, μαμά, μπαμπά, τις έβριζες και εσύ». Σαν να μην έφτανε αυτό, με την στάση τους και την συμπεριφορά τους, η παρουσιάστρια και οι συμπαρουσιαστές της εκπομπής συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη;

Αθήνα 15-4-2021

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Β’ Πειραιά – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Βουλευτής Α’ Αθηνών – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ