Στην “μαύρη λίστα” της Ρωσίας η Ελλάδα

Στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας σύμφωνα με δημοσίευμα του newsit.gr, τη λίστα με τις χώρες που αποκαλεί «μη φιλικές» προστέθηκε και η Ελλάδα. Μαζί μας στην ίδια λίστα προστέθηκαν η Κροατία, η Δανία, η Σλοβενία και η Σλοβακία.

Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε στις 20 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», αναφέρεται στο έγγραφο με την διεύρυνση του καταλόγου των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών.

Η Μόσχα ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό των ατόμων που στο έδαφος της Ρωσίας με τα οποία διπλωματικές αποστολές «μη φιλικών χωρών» και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας.

Η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16, ενώ η Σλοβενία και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλάβουν καθόλου υπαλλήλους στις πρεσβείες και τα προξενεία τους.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «η λίστα δεν είναι οριστική και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών (…) ενδέχεται να διευρυνθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ