Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου ψηφίζουμε για τη γενιά μας – Του Άγγελου Τζίτζιρα

Η γενιά του ευρώ (όσοι γεννηθήκαμε από το 2002 και μετά) έχει ζήσει πολύ άσχημες, θλιβερές και αρνητικές στιγμές στην ζωή της με ποιο σημαντικές από αυτές να είναι η οικονομική κρίση του 2008 και η πανδημία του κορωνοιου. Μια γενιά που στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της δεν έχει ζήσει περιόδους ευημερίας και κανονικότητας καθώς πιεζόταν οικονομικά από τα 8-9 της χρόνια μέχρι και σήμερα όπου πέρασε και συνεχίζει να περνάει τις ποιο κρίσιμες στιγμές της ζωής της προς την ενηλικίωση πάνω σε θεμέλια που θα μπορούσαν να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή.

Μιλάμε για μια γενιά η οποία δεν έχει ζήσει ένα σταθερό σύστημα εκπαίδευσης και ούτε μια σοβαρή πολιτική κατάσταση στη χώρα χωρίς λαϊκισμούς και άκρα. Μια γενιά στην οποία αν και προσπαθούν πολλοί να της απευθυνθούν στο τέλος φαίνεται ότι δεν την βάζουν στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής αλλά στο περιθώριο με αποτέλεσμα και η ίδια να μην πιστεύει ότι μπορεί να βασιστεί στα μεγάλα κόμματα ώστε να πετύχει μια σοβαρή, πραγματική και θετική αλλαγή.

Στο Κίνημα Αλλαγής ενώ υπήρξε η επιθυμία και η θέληση από πολλά νεαρά στελέχη να ασχοληθούν πραγματικά με τη παράταξη και να υπάρξει η αναγέννηση της νεολαίας, τελικά η τότε ηγεσία αποφάσισε να προχωρήσει στην αντίθετη γραμμή αποφασίζοντας στο να διορίσει άτομα τα οποία ούτε ήταν σοβαρά αλλά και ούτε ήταν ένθερμοι υποστηρικτές των δημοκρατικών διαδικασιών εντός του κινήματος ενώ επίσης την ίδια στιγμή υπήρξε και η υποβάθμιση της νεολαίας σε διορισμένο δίκτυο.

Την ώρα που συνέβησαν όλα αυτά, συγκεκριμένοι υποψήφιοι,οι οποίοι ισχυρίζονται ότι εκφράζουν την νέα γενιά, έμειναν σιωπηλοί είτε υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της ιδέας του διορισμένου και υποβαθμισμένου δικτύου αποδεικνύοντας ότι δεν εκφράζουν πραγματικά την νέα γενιά αλλά υποστηρίζουν μια παλαιοκομματική λογική των μαγαζιών.

Ευτυχώς ανάμεσα στους συγκεκριμένους υποψηφίους υπάρχει και ένας ο οποίος έχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στη νέα γενιά και ακολουθεί τις προοδευτικές ιδέες και απόψεις στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

Είναι αυτός που το 2014 ως υπουργός Παιδείας υποστήριξε την δημιουργία της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών, αυτός που στη σημερινή του εκστρατεία έχει γύρο του ένα επιτελείο νέων αλλά και σοβαρών ανθρώπων οι οποίοι έχουν παλέψει για να φτάσουν μέχρι εκεί που έχουν φτάσει.

Μιλάμε για έναν υποψήφιο ο οποίος αναγνωρίζει πως η αναγέννηση στην νεολαία του κινήματος δεν πρόκειται να έρθει με διορισμούς 30αριδων στην ηγεσία ούτε με την υποβάθμιση της σε δίκτυο, ούτε με διορισμούς χωρίς πρόγραμμα και οι οποίοι δεν έχουν χρονικό τέλος.

Ο υποψήφιος αυτός είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένας υποψήφιος ο οποίος έχει αποδείξει με έργα την σοβαρότητα και της προοδευτικές του ιδέες και ότι στην κρίσιμη κατάσταση δεν έχει υιοθετήσει τον λαϊκισμό αλλά την λογική.

Στις ΗΠΑ έχει αποδειχθεί από τον Bernie Sanders ότι δεν χρειάζεται να είσαι νέος ώστε να έχεις προοδευτικές ιδέες και απόψεις, το ίδιο πρόκειται να γίνει και στο ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του Ανδρέα Λοβέρδου.

Και αλλαγή είναι η αλήθεια όταν αυτή είναι δίκαια, και το δίκαιο είναι στις 13 Δεκεμβρίου να μιλάμε για ένα ΠΑΣΟΚ ποιο ισχυρό και μια νέα γενιά που μπορεί να είναι περιφανή, καθώς πλέον θα ξημερώνει μια καινούργια μέρα στην οποία θα έχει ξεκινήσει να ανατείλει ο ήλιος ο πράσινος, που θα οδηγήσει την γενιά του ευρώ σε καλύτερες μέρες εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ.

Άγγελος Τζιτζιρας Μέλος της Γραμματείας του τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ