Στο…Μικροσκόπιο: Άρση Βουλευτικής Ασυλίας Αδαμοπούλου-Το “μετέωρο βήμα” του ΚΙΝΑΛ

Στο…Μικροσκόπιο: Άρση Βουλευτικής Ασυλίας Αδαμοπούλου-Το “μετέωρο βήμα” του ΚΙΝΑΛ.

Έχουμε πει πολλές φορές, πως το Κίνημα Αλλαγής, αποτελείται από “φυλές”.

 

  • Αντι-ΣΥΡΙΖΑ

  • Αντι-Δεξιά

  • “Προεδρικοί”-“Γεννηματικοί” 

  • “Παπανδρεϊκοί” 

  • “Εκσυγχρονιστες – Σημιτικοί”

Αυτές οι “5 φυλές”, όπως ομαδοποιούνται από την στήλη αυτή, είναι ο λόγος που το Κίνημα Αλλαγής, είναι “ευαίσθητο” σε κύματα “Εσωστρέφειας”. Το Κίνημα Αλλαγής, αποτελείται από απλό, γνήσιο, Ελληνικό ” πολιτικό σωβινισμό” . Τι εννοώ με αυτό; Εννοώ πως όλοι, έχουν κοινό σημείο αναφοράς το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, αυτό που κέρδιζε με “σβηστές μηχανές” την ΝΔ ακόμα και στο 4’των καθυστερήσεων!

Ποιό είναι το μπέρδεμα.

Το μπέρδεμα έγκειται στο γεγονός πως λόγω του εύρους των ψηφοφόρων, το “δίπολο” εκσυγχρονιστές-προοδευτικοί, μέσα στο ΠΑΣΟΚ κάλυπτε ένα μέρος του κέντρου που “έκανε retweet στον Άδωνι Γεωργιάδη” και κάλυπτε και ενα μέρος του κέντρου που “πατούσε Like στον Τσίπρα”. (Για να τα βάλουμε τα πράγματα στην τωρινή τους περίοδο τα εισαγωγικά- για όνομα του Θεού, επι “Μεγάλου ΠΑΣΟΚ” ο Άδωνις Γεωργιάδης τσίριζε στην TV για τα βιβλία του Πλεύρη και ο Τσίπρας, μάλλον ήταν πρόεδρος 15μελούς)

Έτσι λοιπόν όλες αυτές οι φυλές, έπρεπε να αντέξουν στην πολιτική θύελλα της εποχής που έδωσε το σύνθημα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ “ΠΑΣΟΚ DELENDUM EST”. Η ονομασία άλλαξε πολλές φορές, κακό πράμα το αποτυχημένο re-branding- μέχρι που κατέληξε στο τελευταίο “Κίνημα Αλλαγής”. Μια “αλλαγή” που βρήκε νέο αφήγημα στην “υπεύθυνη αντιπολίτευση” .

Ένα αφήγημα που δεν πείθει και τον τελευταίο ΠΑΣΟΚο που ρομαντικά παρέμεινε στον χώρο, πως το Κίνημα Αλλαγής θα κρατήσει “κραταιά στάση” σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και πως θα μείνει “πιστό στον 3ο δρόμο της Νέας Αλλαγής”….

Ιδού λοιπόν το “μπέρδεμα”. Υπό άλλες συνθήκες, μια πρόταση άρσης βουλευτικής ασυλίας μιας βουλευτού που είπε κάτι από το βήμα της Βουλής και πουθενά αλλού, θα ήταν υπόθεση λίγων λεπτών να συμφωνήσουν στην κεντροαριστερά-που έκαναν στην πλειονότητά τους- πως πρόκειται περί συνταγματικής καταστρατήγησης -αφού σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος, η ελευθερία λόγου στη Βουλή θεωρείται δεδομένη- και έτσι όλοι μαζί θα καταψήφιζα… Δεν έγινε έτσι… το Κίνημα Αλλαγής των 22 μόλις βουλευτών, είχε την πρωτοτυπία του να συμμετάσχει δια αντιπροσώπων σε κάθε δυνατή επιλογή ψήφου. 4 ψήφισαν ΝΑΙ, μερικοί όχι, κάποιοι “παρών”, μερικοί έλειπαν κι όλας…

Το ΚΙΝΑΛ άφησε κατά συνείδηση την ψήφο των βουλευτών του με αποτέλεσμα να συνταχθούν με τη ΝΔ οι: Χαρά Κεφαλίδου, Ευαγγελία-Θεοφανία Λιακούλη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Κώστας Σκανδαλίδης.

Οι υπολοιποι του βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, είτε ψήφισαν «όχι», είτε «παρων», είτε απουσίαζαν. Ενώ ΜέΡΑ25, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την άρση ασυλίας της κας Αδαμοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, είχε στραφεί εναντίον της βουλευτού του ΜέΡΑ25 για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή στις 2 Ιουλίου και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», η βουλευτής από το βήμα της Βουλής επικαλέστηκε δημοσιεύματα και μαρτυρίες ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Πριν από την ψηφοφορία η συζήτηση διεξήχθη σε έντονα φορτισμένο κλίμα με σοβαρές καταγγελίες  από τους βουλευτές του ΜέΡΑ25, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ που αντιτάχθηκαν στην άρση της ασυλίας της κας Αδαμοπούλου ενώ προέκτειναν τη συζήτηση για τη δημοκρατία και τους κινδύνους που την απειλούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ