Στο Μικροσκόπιο: “Είναι έτοιμος για το “μπαμ” ο Γ.Α.Παπανδρέου;”

Είχε καιρό ο ΓΑΠ να “βγάλει δόντια”. Είχε καιρό να κάνει μια τέτοια συνέντευξη όπως στο “Πατρινόραμα” που προοικονομούσε στην ουσία, το τι μέλει γενέσθαι… Μια συνέντευξη -βόμβα- για τις “δυνάμεις συντήρησης από κάθε κατεύθυνση που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ επι πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου να “πέσει” ως κυβέρνηση”.

 

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ  

Ν.Παπανδρέου: “Έτσι έπεσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Γ.Α Παπανδρέου”

 

 

Στη Βουλή, μάλιστα, έχει χαράξει τον “δικό του δρόμο” ανεξάρτητα με την “γραμμή” που χαράσσει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Θυμόμαστε την “διαφοροποίησή του” στο πολύκροτο Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. “Θετικός” ήταν και στο κοινό κείμενο ΜέΡΑ25-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ και τις πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη -ωστόσο δεν έδωσε έκταση.

Αυτή τη φορά στη Βουλή αναγνωρίζεται η αξία του πολυπαραταξιακά. 

Το γεγονός πως το πρόσφατο άρθρο του στο “The Economist” προκάλεσε αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό -με αφορμή την αναφορά του στην διαχείριση του Ταμείου Ανασυγκρότησης, μα και η πρόσφατη δήλωσή του για το φερόμενο ως “σκάνδαλο Πειραιώς” σήμανε το εναρκτήριο λάκτισμα για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση από όλα τα κόμματα της κεντροαριστεράς.

Σηκώνει το “γάντι” έστω και ετεροχρονισμένα αποκαθιστώντας την ιστορική αλήθεια για τα αίτια και τον τρόπο της “πτώσης” του ως Πρωθυπουργός – και θα ήταν ο πιο επιτυχημένος Πρωθυπουργός στην σύγχρονη ιστορία – εαν είχε αφεθεί ελεύθερος να συνεχίσει το έργο του!

«Δύο φορές έκανα κανό και ποδήλατο σε όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου και ακόμα μου το κοπανάνε». Δήλωσε ο ίδιος. 

 

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Κουρουμπλής: Ο Βενιζέλος μου είχε ζητήσει να ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο για να «πάρει» το κόμμα από τον Παπανδρέου

 

Σπανίως ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει παρεμβάσεις στη Βουλή. Πρόσφατα, θέλησε να κάνει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τη λειτουργία των μουσείων. svg%3E

Ο πρώην πρωθυπουργός (οποίος είχε διατελέσει και υπουργός Πολιτισμού) υπερασπίστηκε τη ρύθμιση που προβλέπει μακροχρόνιο δανεισμό, έως και 50 έτη, μουσειακών συλλογών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στις αποθήκες των ελληνικών μουσείων βρίσκονται χιλιάδες αντικείμενα μεγάλης πολιτιστικής αξίας. Όταν τελείωσε την παρέμβασή του τον περίμενε μία έκπληξη. Οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να τον χειροκροτούν, κάτι που τον αιφνιδίασε ευχάριστα. Να σημειωθεί ότι κατά της επίμαχης ρύθμισης έχει τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο προκείμενο τώρα… Το “σκέφτεται” για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πηγές του “The Socialist” , ο Κος Παπανδρέου, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ακόμα, αφού θεωρεί πως δεν είναι η σωστή συγκυρία για να μπορεί να μιλήσει ανοιχτά για εσωκομματικά θέματα.

Είναι γεγονός που δεν χωρά αμφισβήτηση πως ο “Παπανδρεϊκός κύκλος” δεν βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να αναδειχθεί στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο βαθύς εκσυγχρονιστικός (ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ όρος) κλάδος του Κινήματος Αλλαγής και σίγουρα δεν βλέπει με καλό μάτι – κι ο ίδιος- το ενδεχόμενο συντηρητικής στροφής του κόμματος- αποκλειστικά στον λεγόμενο χώρο του “Κέντρου”.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επ ουδενί το ενδεχόμενο δημόσια να μιλήσει κάποιος εκ των “Παπανδρεϊκών” για την διεκδίκηση η μη της αρχηγίας του Κινήματος Αλλαγής. 

Ωστόσο, με βάση τις κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού, φαίνεται πως ο στενός του κύκλος, “είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα”. Εντύπωση προκαλεί βέβαια πως και το όνομα του αδερφού του, Νίκου Παπανδρέου, “ακούστηκε” για την αρχηγία του κόμματος μα ο ίδιος σε δημοσιεύματα αργότερα, διέψευσε την είδηση αυτή. Υπενθυμίζουμε πως η εν λόγω “υποψηφιότητα” προκάλεσε πλήθος θετικών αντιδράσεων στις βάσεις των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και αναταραχή γενικότερη και “εξ αριστερών” αφού φαίνεται πως σε ενδεχόμενο “Παπανδρέου” να επιστρέψει στην αρχηγία του κόμματος και το “ΠΑΣΟΚ”, θα υπάρξει μια γενικότερη ανακατανομή στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν πως “δεν βλέπουν δεν απαντούν” μα “γνωρίζουν” πως “δεν γνωρίζουν”. Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι λοιπόν και το σίγουρο είναι πως σε περίπτωση εκ νέου υποψηφιότητας του ΓΑΠ για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, θα αποτελέσει πολιτική “βόμβα” στον χώρο της κεντροαριστεράς…. Κρατάμε την “ανάσα μας” γιατί το Καλοκαίρι αναμένεται.. “καυτό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ