Στο. . . Μικροσκόπιο: “Ο Καστανίδης, o “διπολισμός του κέντρου” και η επιστήμη που σηκώνει τα χέρια ψηλα΄!

To “Mικροσκόπιο” έρχεται κάθε φορά όταν υπάρχει θέμα στην επικαιρότητα με έντονο “παρασκήνιο”.

Ακόμα μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες μιας χαρακτηριστικής δημοκρατίας με “διπολισμό”. Πρόσφατα, στο “The Socialist” , το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης, δημοσίευσε άρθρο του με τίτλο “Πολιτική συναστρία”. Ένα άρθρο που πριν καν δημοσιευθεί, κατά την αναγγελία του, προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, ενώ “στην γωνία” τον περιμέναν και διάφορα Μέσα με στόχο έναν και μοναδικό: Την συσχέτιση του ίδιου και κάθε Μέσο το οποίο προβάλει τις θέσεις του με τα σχέδια… του ΣΥΡΙΖΑ! 

Είναι ένα φαινόμενο “διπολισμού” μέσα στα όρια αυτών που αυτοπροσδιορίζονται ως  “κεντρώοι” και “δημοκράτες”. Πως είσαι δημοκράτης κύριέ μου όταν δεν δέχεσαι το δικαίωμα της γνώμης και έκφρασης σε ένα ιστορικό στέλεχος όπως, για παράδειγμα ο Χάρης Καστανίδης; 

Είναι ένα φαινόμενο “διπολισμού” μέσα στα όρια των ΜΜΕ που αυτοπροσδιορίζονται ως… “βήμα των δημοκρατών” , “κοτσάροντας” και ένα  “σύγχρονων” μέσα σε αυτά και “τελειώσαμε”. Με λίγα λόγια, όταν ο Μητσοτάκης μιλά με καλά λόγια για το ΚΙΝΑΛ, “χαϊδεύουμε” και μερικά στελέχη του δίνοντάς τους και λίγη δημοσιότητα με έντονη “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” γραμμή και με “χαλινάρια” στην κριτική κατά της κυβέρνησης. Είναι ένα νέο σύστημα ΜΜΕ το οποίο υπήρχε κάποτε, εκεί, στις σκοτεινές γωνίες των “μαυραγοριτών της είδησης” έτοιμοι να “κιτρινίσουν”, να “πουλήσουν και να αγοράσουν” και βέβαια.. κάποια στιγμή ενδεχομένως, να αποκομίσουν και οφέλη κάπως από τους “Μαικήνες” τους.

Δεν υπάρχει λόγος να φιμωθεί ποτέ και από κανέναν η γνώμη κανενός. Στο “The Socialist” άλλωστε, έχουμε αποδείξει έμπρακτα, με πάνω από 100 συνεντεύξεις  και 285 άρθρα πολιτικών προσώπων και  μέσα στο 1 έτος “γνωριμίας” μας και η πλειοψηφία “χειροκρότησε” το δημοσιογραφικό έργο που παράγουμε εδώ και 377 ημέρες συνεχόμενης εργασίας! Πάνω από 1 εκατ. σταθεροί αναγνώστες/μήνα ενημερώνονται και ενημερώνουν κόσμο μέσα από το thesocialist.gr και το “Res Publica E-Magazine” και αυτή είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση όλων μας.

Προφανώς υπάρχουν περιπτώσεις, που “η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά” αφού άλλοι δηλώνουν “δημοκράτες” μα δεν δέχονται άλλη πληροφόρηση από κάποιον άλλον πλην αυτού που οι ίδιοι ενδεχομένως να “συμπαθούν”. Δημοκρατία με το σταγονόμετρο δηλαδή. Ελευθερία με.. παρωπίδες! Όπως και να’χει, η είδηση πρέπει να “φιλτράρεται” και η είδηση, στην εποχή μας, είναι αγαθό σε “πλειστηριασμό” με “κυβερνητικό πρόσημο”. Εμείς δεν “μασάμε”, συνεχίζουμε, η ΑΛΛΑΓΗ στην ενημέρωση είναι αυτοσκοπός μας και θα έρθει, είτε αρέσει, είτε όχι! 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ