“Στο Μικροσκόπιο”: Το “σκέφτεται” για την διεκδίκηση της αρχηγίας του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου!

“Στο Μικροσκόπιο” σήμερα, μπαίνει ο Πρώην Πρωθυπουργός της χώρας μας – που όλοι ξέρουμε πως και γιατί “έπεσε”- μα τώρα τελευταία, όλο και περισσότερο δείχνει πως “έπεσε μέσα” στις πολιτικές που προσπάθησε να εφαρμόσει…

Είχε καιρό ο ΓΑΠ να “βγάλει δόντια”. Είχε καιρό να κάνει μια τέτοια συνέντευξη όπως στο επερχόμενο τεύχος του “Πατρινόραμα”. Μια συνέντευξη -βόμβα- για τις “δυνάμεις συντήρησης από κάθε κατεύθυνση που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ επι πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου να “πέσει” ως κυβέρνηση”.

Στη Βουλή, μάλιστα, έχει χαράξει τον “δικό του δρόμο” ανεξάρτητα με την “γραμμή” που χαράσσει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Θυμόμαστε την “διαφοροποίησή του” στο πολύκροτο Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. “Θετικός” ήταν και στο κοινό κείμενο ΜέΡΑ25-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ και τις πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη -ωστόσο δεν έδωσε έκταση.

Αυτή τη φορά στη Βουλή αναγνωρίζεται η αξία του πολυπαραταξιακά. Αφού πέρα από το ΚΚΕ που τον χειροκρότησε στις δηλώσεις του από το Βήμα του Κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, σήμερα τον χειροκρότησε και η παράταξη της ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του για την Κα Μενδώνη. Ωστόσο, ο ίδιος δεν στάθηκε σε αυτό το συμβάν -ορθά- μα στο γεγονός που συζητάνε όλα τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, το Motocross του ΠΘ “κομψότατου” ζεύγους και στο εξοχικό΄του Τσίπρα.

«Δύο φορές έκανα κανό και ποδήλατο σε όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου και ακόμα μου το κοπανάνε». Δήλωσε ο ίδιος. 

Σπανίως ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει παρεμβάσεις στη Βουλή. Χθες όμως πήγε στο Κοινοβούλιο για ένα και μοναδικό σκοπό. Θέλησε να κάνει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τη λειτουργία των μουσείων. svg%3E

Ο πρώην πρωθυπουργός (οποίος είχε διατελέσει και υπουργός Πολιτισμού) υπερασπίστηκε τη ρύθμιση που προβλέπει μακροχρόνιο δανεισμό, έως και 50 έτη, μουσειακών συλλογών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στις αποθήκες των ελληνικών μουσείων βρίσκονται χιλιάδες αντικείμενα μεγάλης πολιτιστικής αξίας. Όταν τελείωσε την παρέμβασή του τον περίμενε μία έκπληξη. Οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να τον χειροκροτούν, κάτι που τον αιφνιδίασε ευχάριστα. Να σημειωθεί ότι κατά της επίμαχης ρύθμισης έχει τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο προκείμενο τώρα… Το “σκέφτεται” για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πηγές του “The Socialist” , ο Κος Παπανδρέου, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ακόμα, αφού θεωρεί πως δεν είναι η σωστή συγκυρία για να μπορεί να μιλήσει ανοιχτά για εσωκομματικά θέματα. Ωστόσο, με βάση τις κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού, φαίνεται πως ο στενός του κύκλος, “είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα”. Εντύπωση προκαλεί βέβαια πως και το όνομα του αδερφού του, Νίκου Παπανδρέου, “ακούστηκε” για την αρχηγία του κόμματος μα ο ίδιος σε δημοσιεύματα αργότερα, διέψευσε την είδηση αυτή. Υπενθυμίζουμε πως η εν λόγω “υποψηφιότητα” προκάλεσε πλήθος θετικών αντιδράσεων στις βάσεις των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και αναταραχή γενικότερη και “εξ αριστερών” αφού φαίνεται πως σε ενδεχόμενο “Παπανδρέου” να επιστρέψει στην αρχηγία του κόμματος και το “ΠΑΣΟΚ”, θα υπάρξει μια γενικότερη ανακατανομή στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.  Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν πως “δεν βλέπουν δεν απαντούν” μα “γνωρίζουν” πως “δεν γνωρίζουν”. Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι λοιπόν και το σίγουρο είναι πως σε περίπτωση εκ νέου υποψηφιότητας του ΓΑΠ για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, θα αποτελέσει πολιτική “βόμβα” στον χώρο της κεντροαριστεράς….

Περισσότερα, στη συνέχεια……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ