Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης με ορίζοντα τις Εθνικές Εκλογές -“Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα”

Published

on

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΑΒΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

“Αλλαγή νοοτροπίας” και άμεση δημοκρατία ζητά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προκλήθηκε από το ερωτηματολόγιο που απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης στην βάση των ψηφοφόρων και των μελών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Με “διαρροές”, έντονο παρασκήνιο και εν τέλει, με γενική “κατάπαυση του πυρός” , η εικόνα που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εικόνα 2 όψεων: Από τη μια, ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει πράξη το σύνθημα των 150.000 μελών που τον ψήφισαν στις εσωκομματικές διαδικασίες για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – το “Στέφανε προχώρα, ΑΛΛΑΞΕ τα ΟΛΑ” ενώ από την άλλη υπάρχει μια έντονη αμφισβήτηση προς τις αποφάσεις του Προέδρου από δυσαρεστημένους με την δημοσκοπική εικόνα του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φυσικά να τονίσουμε εδώ, πως είναι αδιανόητο, σε έναν Πρόεδρο που εξελέγη ελάχιστους μήνες πριν, να “πιστώνει” κανείς τυχόν αποτέλεσμα που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οργάνων του κόμματος.

Κατάπαυση του πυρός με πίσω βήματα από Πολιτική Γραμματεία και Κασσελάκη

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο τέλος της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ , ένα πρώτο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε με ασφάλεια, είναι πως δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στον Στέφανο Κασσελάκη με τον ίδιο να “παίρνει πίσω” την επιστολή που έστειλε από το Λονδίνο στα μέλη της πολιτικής γραμματείας.

Στέφανος Κασσελάκης: Να πάμε στις Εθνικές εκλογές χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στην διάρκεια της ομιλίας του, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως “είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά κσι δομικά προβλήματα. Και αυτό δεν ειναι δικη μου μόνο διαπίστωση ειναι το μήνυμα που λαμβάνω απο τα χιλιαδες μελη μας.”

Ενώ στη συνέχεια, επισήμανε πως θα κάνει προτάσεις για αλλαγές και πως το καταστατικό συνέδριο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης: “Οι κομματικές αυτες δομες ανήκουν σε μια αλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές, όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης».

Τέλος, στην εσωστρέφεια θέλησε να βάλει ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος, τόνισε, πως αν χρειαστεί, θα προσφύγει εκ νέου στην λαϊκή βούληση για να “αναβαπτιστεί” ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω. Ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών. Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πως μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι την διαδικασία. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει εδώ τώρα, εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια.»

Το μήνυμα στο τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας: Προοδευτική Αντεπίθεση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην Π.Γ που συνεδρίασε, μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία: α) εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, β) επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25/2, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ» .