Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη: Χρήστος Στεφόπουλος – “Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε μία Ευρώπη ,η οποία θα δύναται να προσφέρει προοπτική στους νέους ανθρώπους”

Published

on

Συνέντευξη παραχώρησε στο The Socialist και τον Μπάμπη Καραγεωργίου ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χρήστος Στεφόπουλος.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών ο κ. Στεφόπουλος τόνισε πως “πολιτικά, ιδεολογικά και θεσμικά πρέπει να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο το οποίο θα προσελκύσει και νέους ανθρώπους κοντά του, κρατώντας μακριά τις ακραίες δυνάμεις.”

Για τον στόχο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως “ταβάνι στην προσπάθεια μας δεν υπάρχει, δουλεύουμε μεθοδικά  και με σχέδιο για την οσο το δυνατο ευρεία αποδοχη της πολιτικής πρότασης του Κινήματος , για να αγκαλιάσει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας την προσπάθεια μας  και να ξαναβρεί ο κόσμος την ελπίδα που έχασε και την πίστη του στην αξία της πολιτικής.”

Ολόκληρη η συνέντευξη:

1.Σε λιγότερο από ένα μήνα είναι η κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών. Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το διακυβέρνησης για την χώρα; Ο περιορισμός των ακραίων δυνάμεων είναι ένα;

H Eυρώπη σήμερα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι: ή θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις μεγάλες κρίσεις και προκλήσεις της εποχής,-γεωπολιτική αστάθεια, κλιματική κρίση, ενεργειακή κρίση, πληθωριστικές πιέσεις- ή θα διαψεύσει το λόγο ύπαρξης της, ο οποίος είναι η διατήρηση της ειρήνης στην ήπειρό μας, ένα πλαίσιο ασφαλειας και προστασιας υψηλών επιπέδων κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς και μία αναβαθμισμένη γεωπολιτική θέση. Φυσικά είναι κρίσιμο ένα μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% και της αλλαζονείας την οποία αυτό προκαλεί και αδιαμφισβήτητα συνιστά απαίτηση η ενίσχυση της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Επιβάλλεται να αναδειχθεί μία ισχυρή και συγκροτημένη αξιωματική αντιπολίτευση, κυβερνητική επιλογή και στις επόμενες εθνικές εκλογές. Πολιτικά, ιδεολογικά και θεσμικά πρέπει να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο το οποίο θα προσελκύσει και νέους ανθρώπους κοντά του, κρατώντας μακριά τις ακραίες δυνάμεις.

2.Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για αυτή την κάλπη; Υπάρχει κάποιο ποσοστό που θα σηματοδοτήσει την επιτυχία;

Advertisement

Ταβάνι στην προσπάθεια μας δεν υπάρχει, δουλεύουμε μεθοδικά  και με σχέδιο για την οσο το δυνατο ευρεία αποδοχη της πολιτικής πρότασης του Κινήματος , για να αγκαλιάσει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας την προσπάθεια μας  και να ξαναβρεί ο κόσμος την ελπίδα που έχασε και την πίστη του στην αξία της πολιτικής.

3.Γιατί επιλέξατε να κατεβείτε στις Ευρωεκλογές; Γιατί με το ΠΑΣΟΚ;

Η διάθεση της προσφοράς σε μία ώριμη προσωπική και επαγγελματική στιγμή με οδηγούν εδώ, δηλώνοντας παρών και παραμένοντας πιστός στο ιδεώδες του ισχυρού  ευρωπαικού κοινωνικού μοντέλου. Με το ΠΑΣΟΚ γιατί συνιστά τη δύναμη η οποία αγωνίζεται με συνέπεια για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαιου, για τη μείωση των ανισοτήτων, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενισχυση των δημοκρατικών θεσμων.Συνιστά την εναλλακτική πολιτική επιλογή προκειμένου  η χώρα να αλλαξει σελίδα.Με το ΠΑΣΟΚ ισχυρό στη δεύτερη θέση, θα μπορέσει να υπάρξει αξιόπιστη αντιπολίτευση, φραγμός στην κυβερνητικη αλλαζονεία, και θα αναδειχθούν ξανά καινοτόμες πολιτικές υπερ των λαικών στρωμάτων.Μόνον το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ρωγμές στο κυβερνητικό πολιτικό σύστημα και μόνον το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανασυγκροτήσει με όρους προοδευτικους,δίχως να χρειάζεται την δημιουργικη στατιστική προκειμένου να αποδείξει ότι ενισχυεται. 

4.Υπάρχει κάτι, σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα που θα θέλατε να επιδιώξετε εάν εκλεγείτε στην Ευρωβουλή;

Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε μία Ευρώπη με μικρές ανισότητες, η οποία θα δύναται να προσφέρει προοπτική στους νέους ανθρώπους, με ισχυρό κοινωνικό μοντέλο. με σταθερή δημόσια υγεία  και δημοσια παιδεία, προτάσεις κοινής στρατηγικής και σχεδιασμού για κοινωνική δικαιοσύνη. Προσωπικά επιθυμώ να συμβάλλω στην ανάδειξη των προβλημάτων και στην εύρεση λύσεων ώστε να καταπολεμηθούν οι περιφερειακές ανισότητες, αλλά και στην ενδυνάμωση της δυναμικής της παράταξής μας η οποία  μέσω της εκλογικής διαδικασίας οφείλει να αναδειχθεί σε κυριαρχη πολιτική δύναμη στη σύγχρονη κεντροαριστερά.