Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη: Κώστας Ζαχαρίας – “Γνωρίζουμε το μέγεθος της ευθύνης και είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε για να αποκτήσει ξανά η Καλαμαριά μας την θέση που της αξίζει!”

Published

on

Συνέντευξη παραχώρησε στο The Socialist και τον Μπάμπη Καραγεωργίου ο Κώστας Ζαχαρίας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Χρύσα Αράπογλου στην Καλαμαριά.

“Αν μπορούσα να συμπεριλάβω μέσα σε μια πρόταση τους λόγους που ζητάω την ψήφο των πολιτών, θα έλεγα πως ζητάω να με εμπιστευτούν και να με στηρίξουν, γιατί με διακρίνει εντιμότητα, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, διάθεση και αποφασιστικότητα, ενώ παράλληλα διαθέτω γνώση, εμπειρία και πολλές δυνατότητες προσφοράς.” τόνισε ο κ.Κώστας σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν και πάλι στην διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών.

“Η απερχόμενη διοίκηση Δαρδαμανέλη και λοιπών συνεργαζόμενων, στάθηκε ιδιαζόντως τυχερή. Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και οι μετέπειτα κυβερνητικές παλινωδίες για την εξασφάλιση κυβερνησημότητας στους Δήμους έδωσαν την ευκαιρία σε έναν Δήμαρχο μειοψηφίας να γυρίσει την Καλαμαριά αρκετά πίσω…Χωρίς σχέδιο και πλάνο οικειοποιήθηκε όλα τα εν εξελίξει έργα αλλά και τον σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης.” ανέφερε χαρακτηριστικά στρέφοντας τα βέλη του στην Διοίκηση Δαρδαμανέλη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

1)Αν μπορούσατε με λίγα λόγια να περιγράφετε τους λόγους που ζητάτε την ψηφο των πολιτών τι θα λέγατε; Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά και την πολιτική με συνοδεύει από τα παιδικά μου χρόνια. Θυμάμαι μαθητής ακόμα να διαβάζω καθημερινά την “Ελευθεροτυπία” που έφερνε σπίτι ο πατέρας μου, έπειτα φοιτητής καφές με κυριακάτικες εφημερίδες… Στο σχολείο στο 15μελές, στο πανεπιστήμιο στην σπουδάζουσα και εκλεγμένος στον σύλλογο σπουδαστών! Αμέσως μετά παράλληλα με την δουλειά, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μόλις 24 ετών…
Μια ζωή ενεργός πολίτης, με διαρκή και σταθερή συμμετοχή σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε μετερίζι για μια καλύτερη κοινωνία, για μια ποιότητα ζωής όχι μόνο δική μου αλλά του γείτονα, του συνδημότη, του συνανθρώπου.
Επομένως δεν είναι μια απόφαση, είναι θα έλεγα μια στάση ζωής!

Αν μπορούσα να συμπεριλάβω μέσα σε μια πρόταση τους λόγους που ζητάω την ψήφο των πολιτών, θα έλεγα πως ζητάω να με εμπιστευτούν και να με στηρίξουν, γιατί με διακρίνει εντιμότητα, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, διάθεση και αποφασιστικότητα, ενώ παράλληλα διαθέτω γνώση, εμπειρία και πολλές δυνατότητες προσφοράς.
Σε όσους ακούγονται υπερβολικά τα παραπάνω τους προσκαλώ να με γνωρίσουν από κοντά και να αποκτήσουν ίδια άποψη.
Θεωρώ όμως πως μόνο τυχαία δεν είναι η εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει ο κόσμος, εκλέγοντας με δύο συναπτές θητείες στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς αλλά και σε άλλες θέσεις ευθύνης όπως αυτή του Γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς, του αντιπροέδρου του ιστορικού συλλόγου “Ναύαρχος Βότσης” και αλλού.

Advertisement

2) Γιατί με την Χρύσα Αράπογλου;

Η Χρύσα της πολιτικής, η Χρύσα της αυτοδιοίκησης, η Χρύσα της αισθητικής, η Χρύσα του πολιτισμού, η Χρύσα του διαφορετικού και του αέρα ανανέωσης, η Χρύσα πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στην Καλαμαριά.Η Χρύσα Αράπογλου που έδωσε ταυτόχρονες μάχες σε κοινοβούλιο και Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύπτοντας σε όλο το μέγεθος του το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση, την υπεξαίρεση Παπαγεωργόπουλου ανοίγοντας τον δρόμο για την ανατροπή του πιο σάπιου καθεστώτος.Αυτή η Χρύσα μπαίνει μπροστά για να γίνει η γενέτειρα της, η Καλαμαριά, ξανά πόλη πρότυπο.Σε αυτή την μάχη, σε αυτό το προσκλητήριο, για να ξεφύγει από το τέλμα η Καλαμαριά μας, δεν θα μπορούσε το όνομα μου να γραφτεί στο απουσιολόγιο…Και κάτι ακόμα, όταν έναν άνθρωπο της πολιτικής συνηθίζουν να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα είναι σίγουρο ότι αυτός ο άνθρωπος έχει την αποδοχή της κοινωνίας, δεν είναι κάποιος απόμακρος αλλά είναι ένας από εμάς…!

3) Ποιά είναι τα θέματα που θα θέλατε να αναδείξετε με την παρουσία σας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο; Που θα εστιάζατε;

Η “Καλαμαριά Μητέρα Πόλη” έχει δώσει στην δημοσιότητα ένα πρόγραμμα 54 σελίδων, αυτές είναι οι προτάσεις μας, αυτές είναι οι προτεραιότητες μας. Παραλιακό μέτωπο, αστικές αναπλάσεις, ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα στο κέντρο και τις γειτονιές, ευκαιρίες για την οικονομική ανάταξη της περιοχής και βελτίωση της ποιότητας ζωής αποτελούν θέματα ψηλά στην ατζέντα τόσο της παράταξης όσο και δικά μου. Επιπλέον θέματα οικονομίας, αθλητισμού, ανάπτυξης, νέας γενιάς και καθημερινότητας είναι μια σειρά ζητημάτων που γνωρίζω πολύ καλά και θα συνεχίσω να αναδεικνύω μέσα από την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στον δημόσιο λόγο μου!

4) Πως κρίνετε την διαδρομή της Διοίκησης Δαρδαμανέλη από το 2019 έως και τώρα; Ποια ήταν τα σοβαρότερα λάθη της παρούσας Διοίκησης; 

Η απερχόμενη διοίκηση Δαρδαμανέλη και λοιπών συνεργαζόμενων, στάθηκε ιδιαζόντως τυχερή. Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και οι μετέπειτα κυβερνητικές παλινωδίες για την εξασφάλιση κυβερνησημότητας στους Δήμους έδωσαν την ευκαιρία σε έναν Δήμαρχο μειοψηφίας να γυρίσει την Καλαμαριά αρκετά πίσω…Χωρίς σχέδιο και πλάνο οικειοποιήθηκε όλα τα εν εξελίξει έργα αλλά και τον σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης. Επί 4 χρόνια εγκαινίαζε έργα που βρήκε έτοιμα, ενώ παράλληλα δεν σχεδίαζε σχεδόν τίποτα. Χειρότερο δε όλων, ξόδευε και συνεχίζει να ξοδεύει αλόγιστα, ένα διόλου ευκαταφρόνητο αποθεματικό που πήρε ως παρακαταθήκη από την διοίκηση Μπακογλίδη, αποθεματικό που δημιουργήθηκε μέσα σε χρόνια μνημονίων και βαθιάς κρίσης. Παράλληλα αντί να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ρέουν προς την τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, τα έστρεψε σε έργα βιτρίνας, μέσω κυρίως απευθείας αναθέσεων, όπως και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων με σκοπό την δημιουργία δικής του αυλής.Η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου, που όπως όλα δείχνουν θα είναι της παράταξης “Καλαμαριά Μητέρα Πόλη” θα έχει να αντιμετωπίσει άδεια από χρήματα ταμεία, άδεια από μελέτες συρτάρια αλλά ακόμα και άδεια γραφεία εξαιτίας της συμπεριφοράς του δημάρχου και του τρόπου που διοικεί ο ίδιος και το στενό του οικογενειακό περιβάλλον τον Δήμο, έχοντας φτάσει υπαλλήλους στα όρια τους, με τους τελευταίους να υποβάλουν παραιτήσεις μαζικά…Εμείς, όμως, γνωρίζουμε το μέγεθος της ευθύνης και είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε για να αποκτήσει ξανά η Καλαμαριά μας την θέση που της αξίζει!

Advertisement