ΣΥΡΙΖΑ: Εισηγείται την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την διαχείριση της πανδημίας και τις κυβερνητικές ευθύνες!

Του Παντελή Αλεξόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διάρκεια της διαδικασίας ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, φαίνεται να έχει την διάθεση να “αλλάξει την συζήτηση” αφού είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο η ηγεσία του κόμματος και δη ο Αλέξης Τσίπρας, να προτείνει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση κυβερνητικών ευθυνών σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Είναι ένα σχέδιο που εδώ και καιρό, βρίσκεται “στα σκαριά” στην Κουμουνδούρου και θα αποτελέσει την αρχή μιας “σκληρής” προεκλογικής περιόδου -αρχής γενομένης από την έλευση και διάθεση του εμβολίου στην χώρα μας- Εξ’άλλου, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε πως μετά την πανδημία, οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση των φιλελεύθερων πολιτικών που η ΝΔ θέλει να εφαρμόσει στην μετα-πανδημική περίοδο στην χώρα μας.

Θα ζητήσει την συνδρομή στην ψήφιση και άλλων κομμάτων

Μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, αφού όσο ο καιρός περνά, φαίνεται πως αρχίζει και δημιουργείται τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στο κοινοβούλιο, ένα φάσμα “ενωμένης αριστεράς” -θυμίζουμε και το πρόσφατο κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ του Γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάννη Βαρουφάκη- που ως στόχο έχει την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων πρακτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκης.

Είναι απορίας άξιο, πως θα κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής, στο κάλεσμα για ψήφιση της δημιουργίας εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την διερεύνηση κυβερνητικών ευθυνών κατά την πανδημική κρίση. Απορίας άξιο, γιατί ενώ με την ρητορική της, η Χαριλάου Τρικούπη, δείχνει να θέλει να αποδοθούν ευθύνες στην κυβέρνηση, με την στάση της στη Βουλή, δείχνει αρκετές φορές, την “υπεύθυνη αντιπολίτευση” του συνδράμειν και όχι καταψηφίζειν!

“Σκληρό Ροκ” από την Κουμουνδούρου και συσπείρωση

Κύκλοι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, “διαρρέουν” την βούληση της Κουμουνδούρου να σταματήσουν οι “συνιστώσες” να “τρώγονται μεταξύ τους” , να τα αφήσουν όλα για το συνέδριο και να ασκήσουν σκληρή αντιπολίτευση στην ΝΔ. Αυτό ήδη ξεκίνησε, με τον Αλέξη Τσίπρα να αποστέλλει εξώδικα για το γνωστό θέμα του εξοχικού και θα συνεχιστεί με την εισήγηση δημιουργίας Εξεταστικής Επιτροπής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ