Παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομολογία Γεωργιάδη για τη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομολογία Γεωργιάδη για τη Θεσσαλονίκη

Τη μη παρέμβαση της δικαιοσύνης 24 ώρες μετά την ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη για την αποφυγή του κλεισίματος των εκκλησιών, παρά τις παραινέσεις λοιμωξιολόγων, «από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός είχε παραδεχτεί ότι εξαιτίας της συρροής των πιστών στις εκκλησίες «η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα». Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα έμελλε να επιχειρήσει να ανασκευάσει, λέγοντας ότι τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, «με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική εκπομπή τη Τρίτη, προχώρησε σε μια κυνική ομολογία εγκληματικής ενοχής από πλευράς κυβέρνησης για τους δεκάδες νεκρούς από τη πανδημία, αφού είπε πως «θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκη. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή», σημείωσε.

Επίσης πρόσθεσε πως «κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο λοκντάουν», ανέφερε, ενώ λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση έμελλε να υποχωρήσει μπροστά στη πίεση της εκκλησίας και να δεχτεί οι εκκλησίες να ανοίξουν για τους πιστούς.

Ωστόσο αργότερα, ο Α. Γεωργιάδης, επιχείρησε να ανασκευάσει, ισχυριζόμενος ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν από την αντιπολίτευση «με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ενώ σχετικά αναφορικά με το βάρος για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη, το εναπόθεσε απόλυτα στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων λέγοντας ότι αναφέρθηκε σε εισηγήσεις λοιμωξιολόγων γενικά και όχι σε εισηγήσεις της Επιτροπής. «Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση», υποστήριξε.

«Να παρέμβει η δικαιοσύνη»

«Έχουν περάσει 24 ώρες από την κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για σκληρό λοκντάουν πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνήσει τα περισσότερα θύματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοιντας παράλληλα πως «δεν περιμέναμε αυτό για να διαπιστώσουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας».

Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση διερωτάται αν «με εκατοντάδες ανθρώπινες απώλειες στη Θεσσαλονίκη ωστόσο, περιμένουμε να δούμε τι άλλο πρέπει να ομολογήσει κάποιος για να παρέμβει η Δικαιοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ