Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική ανεπάρκεια τις «μουσικές καρέκλες» υγειονομικών

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική ανεπάρκεια τις «μουσικές καρέκλες» υγειονομικών

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφορικά με τις τεράστιες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης να μεταφέρει υγειονομικό προσωπικό από την Αττική σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, βάζοντας τους γιατρούς «να παίζουν “μουσικές καρέκλες”».

«Η κυβέρνηση μεταφέρει γιατρούς από τα νοσοκομεία της Αττικής, στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως μάλιστα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, τους μεταφέρει χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα στοιχειώδη, όπως τη διαμονή τους», αναφέρει σε δήλωση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας ότι από τα χειροκροτήματα πέρασε στις «μουσικές καρέκλες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε να μην ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, να μην επιτάξει τις απαραίτητες ιδιωτικές κλινικές και ότι αποδυναμώνει τα νοσοκομεία της Αττικής για να κλείσει τρύπες στη Βόρεια Ελλάδα. «Οι ελλείψεις όμως δεν αντιμετωπίζονται με το να βάζει τους γιατρούς να παίζουν “μουσικές καρέκλες”», σχολιάζει ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η μόνη λύση είναι η άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. «Ζητάμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανθρώπων της πρώτης γραμμής. Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές των πολιτών», σημειώνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ