ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜεΡα25 “συνυπογράφουν” κείμενο περί “αντιδημοκρατικής απαγόρευσης συναθροίσεων” -Ποιά στάση θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής;

ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΜεΡα25 φέρονται να “υπογράφουν” το κείμενο που θα διαβάσετε στην συνέχεια. Ένα κείμενο που στηλιτεύει την αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων, “αίνιγμα” η στάση που θα κρατήσει το  Κίνημα Αλλαγής -Θυμίζουμε πως νωρίτερα η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για διχαστικές πολιτικές και κάλεσε τους πάντες να “σταματήσουν πια, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη διχόνοια”. . .

Αναλυτικά το κείμενο:

“Οι υπογραφές δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, ωστόσο το κέιμενο  φέρεται να υπογράφεται από τα τρία αυτά κόμματα της αντιπολίτευσης, με σύσσωμες τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες..

Ολόκληρο το κέιμενο:

Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.

Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις.

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ