Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Θ.Λώλος: “Το Πολυτεχνείο Ζει.”

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Θοδωρής Λώλος*

Τον Απρίλη του 1967, το πολιτικό «ρολόι» της χώρας σταμάτησε να χτυπά. Η στέρηση των ελευθεριών, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, οι πάσης φύσεως απαγορεύσεις και η απουσία κάθε Δημοκρατικού κεκτημένου, αποτέλεσαν μια πραγματικότητα για την κοινωνία της εποχής.

49 χρόνια μετά, και εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που ίσως αποτελεί τον πιο λαμπρό φάρο αγωνιστικότητας και ελπίδας έναντι της απολυταρχίας και του δεσποτισμού, η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, δημιουργώντας μνήμες που μας επαναφέρουν σε σκοτεινές εποχές.

Η ΝΔ προσπαθεί να επιβάλλει ένα διχαστικό κλίμα για να διασωθεί πολιτικά ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο ενορχηστρωτής του σκανδάλου των υποκλοπών που δηλητηριάζει την πολιτική σκηνή και το δημόσιο βίο και δημιουργεί μια νέα θεσμική κρίση, μια κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.

Το κουκούλωμα, το σκοτάδι εξ ανέκαθεν αποτελούσε πάγια τακτική της δεξιάς, ουκ ολίγες φορές έχουν πράξει με ανάλογο τρόπο, έτσι και σήμερα προσπαθούν να σκεπάσουν την μπόχα και την θυμηδία με μεθοδεύσεις. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθούν τα γεγονότα και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που έλαβαν χώρα στην Εξεταστική Επιτροπή, με αποκλεισμό μαρτύρων, με την χρήση του απορρήτου το οποίο περιορίζουν εν μέρει με το νομοθέτημα που εισήγαγαν στην Βουλή χθες το βράδυ για να διασώσουν τον απερχόμενο από καταδίκη στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά πρώτιστα το χρησιμοποίησαν στην έκδοση ενός βαθύτατα προκλητικού και προβοκατόρικου πορίσματος.

Μια απόφαση που τραυματίζει το Δημοκρατικό συλλογικό υποσυνείδητο και τορπιλίζει την όποια προσπάθεια της χώρας για αρραγές μέτωπο ενάντια στις προκλήσεις και τα προτάγματα της εποχής.Σαφέστατα, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η συνεχής αυξανόμενη Τουρκική προκλητικότητα, ο αναθεωρητισμός που επιχειρείται από την γείτονα χώρα, απαιτεί χειροπιαστή απάντηση κατόπιν εθνικής συνεννόησης.Η ενεργειακή κρίση δημιουργεί νέες συνθήκες, η ακρίβεια έχει διαλύσει τους προϋπολογισμούς κάθε νοικοκυριού και δεν διασώζεται με το περιβόητο καλάθι.

Η ανήμπορη, κουρασμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιώνει την χώρα καθημερινά, μεταθέτει τις ευθύνες στους πολίτες όταν στριμώχνεται, η ανάληψη ευθύνης είναι άγνωστη.Η εργαλειοποίηση που επιχειρεί συνεχώς η Μαξίμου ΑΕ μέσα από τον έλεγχο των ΜΜΕ έχει ως απώτερο στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα καθημερινά προβλήματα, σκοπός τους η σύγχυση για μπορέσουν να επιβιώσουν πολιτικά, διότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους χρεοκόπησαν και δεν διαθέτουν άλλο σωσίβιο.

Διαφήμιση

Τι σημασία έχουν όμως όλα αυτά με την επέτειο της εξέγερσης, και τα μηνύματα της τότε εποχής;;;

Για κάποιους καμία, για μας τεράστια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με σήμερα και αποτελούν φάρο αγωνιστικότητας, μαχητικότητας, πάλης για να διασφαλίσουμε τα κατοχυρωμένα δικαιώματα που κέρδισε ο Ελληνικός Λαός με αίμα, να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για ιδανικά, να πετύχουμε νέες ανατροπές που θα έχουν στον επίκεντρο τον άνθρωπο ως αυταξία χωρίς διακρίσεις.

Την δημοκρατία δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να την στηλίτευση, να την ποδοπατήσει, να την ματώσει, ειναι το ύψιστο αγαθό κάθε πολίτη.

Θα είμαστε εδώ να αγωνιζόμαστε.

Γιατί η Δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα!!!

Ο δρόμος είναι μπροστά μας…

Λώλος Θοδωρής
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση