Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Θαν.Μυλιόρδος: “Έπειτα είπαν, πως η Κεντροαριστερά θα έρθει..”

Published

on

Γράφει ο Θανάσης Μυλιόρδος

Η επιδοματική, επικοινωνιακή και ανούσια διακυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος στο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να μπει δυναμικά και με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της έκφρασης όλων των προοδευτικών δημοκρατικών πολιτών της χώρας, που μουδιασμένοι παρακολουθούν την ακινησία ή έστω τη μερική κίνηση, μιας άχρωμης, άοσμης και δίχως φαντασία Κεντροαριστεράς.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ οφείλει να ξανά εκφράσει όλους αυτούς τους πολίτες, καθώς επίσης και αυτούς, που βρίσκονται μεταξύ μιας απολιτίκ κατάστασης ή εγκλωβισμού στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ με απλά και συγκεκριμένα βήματα.

Απογαλακτισμό από την παρελθοντολογία και την μη επίκαιρη συνθηματολογία, που μόνο στόχο έχουν να ξεσηκώσουν το θυμικό και όχι να δώσουν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα μιας κουρασμένης κοινωνίας.

Πλήρης αλλαγή πλεύσης στη στρατηγική. Πιο συγκεκριμένα, η σοσιαλδημοκρατία και η κεντροαριστερά γενικότερα οφείλει να επικεντρώνεται σε ζητήματα της ισότητας και να παραμερίσει τελείως το αφήγημα των μεταρρυθμίσεων, που προωθούν την αξιοκρατία. Πρέπει η σοσιαλδημοκρατία, που θα εκφράζει το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, να διαχωρίσει τη θέση του από τον συντηρητικό φιλελευθερισμό.

Να γίνει το κόμμα, ένα κόμμα με οργανωτικές δομές σε όλη τη χώρα, για να γίνουν σταθερά και στιβαρά βήματα, ώστε να δομηθεί ένα νέο, σύγχρονο πολιτικό κίνημα, που θα λειτουργεί από κάτω προς τα πάνω, από τη βάση προς την ηγεσία για την κοινωνία.

Να χαραχτεί πολιτικός σχεδιασμός, που θα αφορά τη δημιουργία ενός πολιτικού σχεδίου με προτάσεις ρεαλιστικές, πάνω από όλα, και με επίκεντρο την εργατική τάξη και τον γνήσιο κόσμο του μεροκάματου και της αγωνίας, που είναι πάρα πολύ ωραίος και οφείλουν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να γουστάρουν να τον υπηρετούν.

Advertisement

Αυτούς οφείλει το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να υπερασπιστεί. Τα συμφέροντα των πολλών και αδύναμων, να το καταστήσει σαφές, και να συγκρουστεί με την ολιγαρχία και τα συμφέροντά της, που διαχρονικά κρατούν υποχείριο τη χώρα και τις δυνάμεις της.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο διάστημα, ως τις ευρωεκλογές και το κόμμα έχει έναν ανήφορο να ανέβει. Είναι τυχερό καθώς απαρτίζεται από ένα ιδανικό πολιτικό προσωπικό και οφείλει να ξανά γίνει το Κίνημα Λαού, που θα εκφράζεται από τον λαό και θα υπηρετεί το λαό. Γιατί αυτό είναι πολιτική. Είναι η σύγκρουση με όλα τα κατεστημένα, που κρατούν τη χώρα και το λαό της έρμαια μιας κανονικότητας εικονικής, ψεύτικης, επιφανειακής, εφήμερης.

Η ιστορική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να ανασυγκροτήσει την μεγάλη Κεντροαριστερά και να αποτελέσει το αντίβαρο στην διακυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί μονόδρομο και το επόμενο διάστημα είναι αρκετά κρίσιμο για να δείξει προς τα που πάει το πράγμα. Η αδράνεια του προηγούμενου διαστήματος, να μετατραπεί σε δύναμη τέτοια, που θα επιφέρει την ολική ανατροπή ή σημάδια ολικής ανατροπής στις κρίσιμες επικείμενες ευρωεκλογές.

Η κεντροαριστερά να μην τεμαχιστεί περεταίρω, και να πάψει να είναι θύμα ναρκισσιστικών μικροδιαφορών, να αφουγκραστεί την κοινωνία, να την εκφράσει, να την υπηρετήσει, με μπροστάρη το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που οφείλει να είναι πιστό στο ραντεβού με την ιστορία. Ένα ραντεβού, που ίσως του δίνεται η τελευταία ευκαιρία, να μετουσιώσει τα φιλολογικά του θέλω σε πράξεις, ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά το πραγματικό ανάχωμα απέναντι στη Δεξιά.

*Θανάσης Μυλιόρδος, Μέλος τoυ Δικτύου Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της πολιτικής κίνησης Ανανεωτική Αριστερά, υποψήφιος διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου

Advertisement