Θανάσης Γλαβίνας: Ένας “μαχητής” της παράταξης από την Θεσσαλονίκη – To “Who Is Who” του νέου Διευθυντή της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής

Γράφει ο Αντρέας Γκίκας

Ο Γεννημένος το 1987, Θανάσης Γλαβίνας, αποτελεί μία από τις “εκπλήξεις” του ανασχηματισμού στα πρόσωπα-κλειδιά την επόμενη μέρα της ανανέωσης στην Δημοκρατική Παράταξη, ή μήπως δεν πρόκειται περί εκπλήξεως; 

Όσοι γνωρίζουν καλά τα “καθέκαστα” στην Β.Ελλάδα, δεν μπορεί να εξεπλάγησαν ιδιαίτερα, είναι μια αναβάθμιση ενός μαχητή της παράταξης, που στα δύσκολα έδωσε τον δικό του αγώνα σε μια “σχεδόν παρατημένη” Κεντρική Μακεδονία, κόντρα σε κάθε ρεύμα εποχικό. Χρόνια μετά, δικαιώνεται για την επιμονή του και το ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα της δουλειάς του. “Αθόρυβος” εργάτης και πάντα παραταξιακός, συνδέεται στενά με τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη δίνοντας πλάϊ-πλάϊ τον αγώνα στα “χαρακώματα” της κοινωνίας που επί δεκαετία ταλανίζεται από ακραίο λαϊκισμό και ανυπαρξία κοινωνικής και προοδευτικής πολιτικής.

Το mini-bio του Διευθυντή της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής 

Γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από την Νομική Σχολή της Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο και Ευρωπαϊκό δίκαιο στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ., της Βόννης και του Γκρατς.

Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου και διενεργεί φροντιστηριακού μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου στην Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ.

Επίσης έχει διατελέσει υπότροφος στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή και συνεργάτης βουλευτή του SPD στο Βερολίνο, ενώ έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ