Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΜΑ: Η επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Θεσσαλονίκη – Το αγροτικό ζήτημα και .. η δεύτερη θέση στις Ευρωοεκλογές

Published

on

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη – πόλη στην οποία εκλέγεται Βουλευτής – ενόψει της “AGROTICA” και το “THE SOCIALIST” έχει όλο το ρεπορτάζ.

Από το απόγευμα της Περασμένης Πέμπτης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και η παρουσία του χαρακτηρίζεται από προγραμματικές κινήσεις υψηλού συμβολισμού και .. δημοσίων σχέσεων μεταξύ άλλων, αφού προβλεπόταν και κοπή της πίτας των Ν.Ε Α και Β Θεσσαλονίκης σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια βιβλιοπαρουσίαση, να καταθέσει στεφάνι στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός, να συνομιλήσει με το συμβούλιο νέων της Θεσσαλονίκης, να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην “AGROTICA” και μάλιστα να δώσει το παρών στο μπλόκο των αγροτών στα Κούλουρα της Ημαθίας, ενώ μέσα σε όλα αυτά, κατάφερε να παραστεί και στην κοπή πίτας των Νομαρχιακών Επιτροπών Α και Β Θεσσαλονίκης, οι οποίες πραγματοποίησαν κάλεσμα και πλήθος κόσμου βρέθηκε στο ξενοδοχείο για να τιμήσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος συνομίλησε με αρκετούς και έδωσε “σύνθημα” για την μάχη της 2ης θέσης ενόψει Ευρωεκλογών. .

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Άλκη Καμπανού αφήνοντας λίγα λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Λιτά και περιεκτικά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, γύρισε την Θεσσαλονίκη με πρόγραμμα, επαφών και συζητήσεων δίχως όμως να ακούσουμε κάτι “grande” κάτι ουσιώδες. Και αυτό είναι το προβληματικό της τακτικής “ωριμο φρούτο” που ακολουθεί πιστά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την στιγμή που ζητήματα που άπτονται στον παραδοσιακό πολιτικό χώρο που εξέφραζε και θέλει να συνεχίσει να εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, όπως το Αγροτικό, το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών , η επέλαση φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά η μεγάλη υπόθεση της αντιμετώπισης της ακρίβειας που “γκρεμίζει” τα υπολείμματα της μεσαίας τάξης και δη του πάλαι ποτέ πολιτικού “κέντρου” που το ΠΑΣΟΚ είχε κυριαρχήσει επί σειρά δεκαετιών.

Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με το δημοτικό συμβούλιο νέων Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024. (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Θα περίμενε κανείς, παρέα με τους αγρότες στα μπλόκα, να ακούσει και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα αιτήματα των αγροτών. Στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων, καθώς το ΠΑΣΟΚ συνδέεται άρρηκτα με την έννοια της ισότητας των φύλων – το ΠΑΣΟΚ έφερε τον εν λόγω νόμο το 1982 άλλωστε- θα περίμενε επίσης κανείς να ακούσει μια αντιπρόταση αντί να διαβάζουμε “έντρομοι” δηλώσεις νυν βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που καμία σχέση δεν έχουν με δηλώσεις που άπτονται της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, ενώ στην υπόθεση οριζόντιων φόρων και εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε πως το ΠΑΣΟΚ καταθέτει μια τροπολογία, μια δική του πρόταση για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί τόσο η φοροδιαφυγή όσο και το αυξημένο κόστος επαγγέλματος.

Επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Καλές οι κοπές πίτας, καλές οι δημόσιες σχέσεις καλή και η αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ με την παγίωση στην δεύτερη θέση. Μα τι θα συμβολίζει μια δεύτερη θέση με τεράστια διαφορά από τον πρώτο και μικρή εώς ελάχιστη από τον τρίτο ή και τον τέταρτο; Θα δίνει το μήνυμα της κυβερνητικής εναλλακτικής ένα ποσοστό της τάξης του 14-16%; Με τη ΝΔ να έχει “καπαρώσει” με άνεση το 30+; Ερωτήματα τα οποία είτε πρέπει να απαντηθούν άμεσα είτε πρέπει να κρατηθεί επιτέλους ο καθρέφτης της αυτοκριτικής στην Χ.Τρικούπη στους ψηλούς ορόφους… Πριν είναι αργά..