Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΜΑ: Το ΠΑΣΟΚ έδειξε πως υπάρχει αντιπολίτευση στην χώρα και ο Μητσοτάκης δεν είναι “ανίκητος”

Published

on

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Η παρουσία σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Νίκου Ανδρουλάκη στη συζήτηση έδειξαν και στον τελευταίο πολίτη ότι αντιπολίτευση υπάρχει και μάλιστα στιβαρή, σοβαρή, τεκμηριωμένη.

Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ φέρνει αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση μπήκε με άλλη σύνθεση στη Βουλή και βγήκε με μείον 2 υπουργούς.

Οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού αποπέμφθηκαν και υπογραμμίστηκε ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο πυρήνας της διαφθοράς.

Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ ανοίξαν ένα νέο κεφάλαιο που πρέπει να κλείσει με νικηφόρο τρόπο αποδεικνύοντας σε όλους πως η Δημοκρατική Παράταξη είναι ο στρατηγικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας προτάσσοντας μάλιστα αντί “σοου” και “κοκορομαχίες” , σοβαρότητα και υπεύθυνη κυβερνητική εναλλακτική.

“Σκορπιοχώρι” ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αντιπολίτευση του χαβαλέ και του σόου χωρίς πολιτικό περιεχόμενο είναι ΔΩΡΟ στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Κασσελάκης υποτίμησε τη διαδικασία της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντάς την «ανούσια κοκορομαχία».

Advertisement

Ο Νίκος Παππάς την υπονόμευσε με τα όσα δήλωνε περί “πρότερης συνεννόησης” – κάτι που πήρε πίσω στη συνέχεια, ωστόσο οι εντυπώσεις.. έμειναν!

“Μονταζιέρα” στην υπόθεση Τέμπη- ηχητικά

Στο ΠΑΣΟΚ διερωτώνται: “Ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη;

Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι.”

Γι’ αυτό, τη Δευτέρα το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα δημοσιεύματα του Βήματος και της Καθημερινής σχετικά με την εξαγωγή των ηχογραφήσεων των συνομιλιών πριν το τραγικό έγκλημα των Τεμπών. Η εξαγωγή των ηχητικών έγινε όχι για την παράδοση τους στη δικαιοσύνη και την αστυνομία, αλλά για τους σκοπούς της προπαγάνδας και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης εκείνες τις τραγικές ώρες.

Για ποιό «ελληνικό θαύμα» μιλάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

  • Το «οικονομικό θαύμα» αποδεικνύεται απάτη. Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε η ΕΛΣΤΑΤ, με την προσγείωση της ανάπτυξης στο 2% του ΑΕΠ από 2,4% που προέβλεπε η κυβέρνηση.
  • Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 7% ενώ ο προϋπολογισμός προέβλεπε αύξηση 15,5%.
  • Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών παραμένει επίμονα και ανησυχητικά υψηλό.
  • Οι ιδιωτικές επενδύσεις παραμένουν πολύ κάτω του Ευρωπαϊκού μέσου όρου κι όσες σχετικά μεγάλες επενδύσεις γίνονται, είναι μέσω ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, και με μόνο μια μικρή ιδιωτική συμμετοχή στο κεφάλαιο. Δηλαδή οι ιδιωτικές επενδύσεις γίνονται με δημόσιο χρήμα.
  • Άνω του 45% των ξένων επενδύσεων είναι real estate οδηγώντας στον αφελληνισμό την ελληνική περιουσία για να θησαυρίζουν τα ξένα funds!
  • Το 2023, η αγοραστική δύναμη στην Ελλάδα ήταν τελευταία στην Ευρωζώνη και προτελευταία στην ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία, στο 67%.
  • Την τελευταία διετία ο μέσος πραγματικός μισθός έχει μειωθεί στην Ελλάδα 9,4% , ενώ συνολικά στην ΕΕ μειώθηκε 5,3%. Αντιθέτως, τα κέρδη αυξήθηκαν 12,8% στην Ελλάδα έναντι μόνο 2% στους 27 της ην ΕΕ .
  • Η Τράπεζα της Ελλάδος διαπιστώνει ότι «έχουμε ολιγοπώλια στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στις τράπεζες και στην ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη», γιατί οι κλάδοι αυτοί έχουν «σαφώς ολιγοπωλιακή δομή».