ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Θερμή υποδοχή στον Χάρη Δούκα στον Κορδελιό-Εύοσμο – Σαφές μήνυμα για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Με θερμή ανταπόκριση από πολίτες του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών σε κεντρικό καφέ, όπου μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Η παρουσία του Δημάρχου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και την προσοχή των παρευρισκομένων, οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία του με ιδιαίτερη προσήλωση.
Ο Χάρης Δούκας παρουσίασε έναν λόγο άμεσο, κατανοητό και μεστό σε περιεχόμενο, εστιάζοντας σε ζητήματα που αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητα του πολίτη: την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική κρίση, το πράσινο στις πόλεις, την ενεργειακή πολιτική, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ποιότητα ζωής των δημοτών.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε στην εκδήλωση έκανε λόγο για «λόγο γεμάτο ουσία και προτάσεις, χωρίς συνθήματα», υπογραμμίζοντας πως «οι Αθηναίοι είναι τυχεροί που τον έχουν δήμαρχο». Παράλληλα, σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει την Αθήνα εξαιτίας της πορείας Δούκα, ωστόσο –όπως τονίζεται– «οι αξίες επιβραβεύονται και οι ικανοί δεν παραγκωνίζονται».

Η παρουσία του στη Δυτική Θεσσαλονίκη ερμηνεύεται και ως πολιτικό μήνυμα για την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας των δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης απέναντι στις πολιτικές που περιορίζουν τον θεσμικό της ρόλο. Με την παρέμβασή του, ο Χάρης Δούκας επανέφερε στο προσκήνιο τη σημασία μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν λειτουργεί ως διαχειριστικός μηχανισμός, αλλά ως ζωντανός φορέας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών.
Η Κίνηση Πολιτών Ευόσμου-Κορδελιού εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο Αθηναίων για τη συμμετοχή του και για «τη μοναδική αφήγηση που γέμισε με φως, ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον των πολιτών».
