“Το φυσάνε και δεν κρυώνει” στον ΣΥΡΙΖΑ – “Τάπα” Μάντζου σε Ηλιόπουλο

“Το φυσάνε και δεν κρυώνει ” στον ΣΥΡΙΖΑ . Αντί να “τσιμπάει ο κόσμος” για την υπόθεση του εγγράφου της υπόθεσης Νοβάρτις, αντιθέτως, στρέφεται κατά πλειοψηφία με προσοχή στις εσωτερικές διεργασίες και με αισιοδοξία παρακολουθούν τα γεγονότα στο ΠΑΣΟΚ που φέρνουν ξανά την ελπίδα στο προσκήνιο.

ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μάλιστα, έκανε προκλητικές δηλώσεις που αναδεικνύουν τον πανικό της Κουμουνδούρου…

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης επιχείρησε να περάσει το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει «παρακρατικοί μηχανισμοί να κρατούν σε ομηρία την παράταξη στην νέα της αυτή εποχή», αναφερόμενος προφανώς στις τελευταίες εξελίξεις που είχαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι  η υπεράσπιση της Ελένης Τουλουπάκη γνωστοποίησε πρόσφατα στις αρμόδιες αρχές ότι έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα, παραποιήθηκε στην επίσημη μετάφρασή του στα ελληνικά από πιστοποιημένο από το κράτος μεταφραστή, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η αναφορά που υπάρχει σε αυτό για  τον φερόμενο χρηματισμό του Ανδρέα Λοβέρδου από τη Novartis.

Σήμερα, λοιπόν, ο κ. Ανδρουλάκης, χωρίς να κάνει αναφορά στον βουλευτή του κόμματός του, διαμήνυσε σε αυστηρό τόνο πως «αν νομίζει η Δεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανακόψουν τη νέα αυτή πορεία με αυτά τα φτηνά παιχνίδια, είναι γελασμένοι», ενώ σημείωσε ότι καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών «να δώσει καθαρές απαντήσεις χωρίς μισόλογα σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες».

Η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Ζητάμε ταπεινά συγνώμη από το κύριο Ανδρουλάκη, που στη προσπάθειά μας να ανακόψουμε τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, παραποιήσαμε δημόσια έγγραφα και εξαφανίσαμε το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου από τα επίσημα έγγραφα του FBI που αναφέρονται στις μίζες της Novartis. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να κατανοήσει ότι σε τόσο σοβαρά ζητήματα, το να μη παίρνεις θέση και να πουλάς τρέλα, δεν αποτελεί πάντα ασφαλή διέξοδο», δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαρερχόμαστε τη φρασεολογία του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που παραπέμπει ευθέως στον επί χρόνια πολιτικό τους συνεταίρο, Πάνο Καμμένο.

Θα τα πούμε ακόμη μία φορά κι ελπίζουμε να μη μένει και ο κ. Ηλιόπουλος «άγρυπνος», ώστε να μπορεί να τα κατανοήσει πλήρως:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει καταθέσει στη Βουλή το επίμαχο έγγραφο, στην πλήρη μετάφρασή του και έχει ληφθεί υπόψη από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2020.

Προκαλεί εντύπωση γιατί αυτό το αποκρύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή μάλιστα που δημοσίευμα της «Αυγής» εκείνης της εποχής κάνει αναφορά στο επίμαχο έγγραφο κατά την πλήρη μετάφραση του.

Επαναλαμβάνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα δεχθεί καμία σκιά.

Δεν κατανοούμε, μάλιστα, γιατί ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει καθαρά τι συνέβη με τη φερόμενη παραποίηση του εγγράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ