Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κίνημα Αλλαγής “άρπαξε το ρόπαλο”. Της Χριστίνας Ψωμοπούλου.

Published

on

*Η Χριστίνα Ψωμοπούλου είναι δημοσιογράφος, συνεργάτης του “The Socialist”.

ΚΙΝΑΛ: Δεξιά κριτικάρει και αριστερά χτυπάει, το Κίνημα Αλλαγής “δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του” πλέον!

Στο ΚΙΝΑΛ πλέον εκτιμούν πως η κυβέρνηση με την ευκαιρία της πρότασης της Κομισιόν θα πρέπει να ανοίξει το πουγκί της και να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις.

Όλοι στο ΚΙΝΑΛ έχουν πειστεί ότι όσο κι εάν καταφέρουν πλήγματα στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο στο πολιτικό σκηνικό. Οπότε έχουν στοχοπροσηλωθεί για το πώς θα κοντύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει πλέον το εμφανές ζήτημα της κρίσης ταυτότητας.

Έτσι στο ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πλέον, όπως εισηγήθηκε και η ίδια η Φώφη Γεννηματά στο πρόσφατο πολιτικό συμβούλιο, δίνουν έμφαση στο πρόγραμμα της Νέας Αλλαγής.  Στο Πολιτικό Συμβούλιο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτόνομη από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ πορεία του. Η ατζέντα της σύγχρονης, έξυπνης, όπως τη χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφει ως μοναδική εναλλακτική πρόταση και άφησε αιχμές για απομιμήσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Ν.Δ..

Μάλιστα, η κα Γεννηματά κατά την εισήγησή της στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η κεντροδεξιά επιχειρεί να υφαρπάξει λεξιλόγιο της Κεντροαριστεράς μετά την αποκάλυψη του αδιεξόδου της ασυδοσίας της αγοράς. Επιχειρεί να εμφανιστεί ρητορικά και προσχηματικά μεταλλαγμένη. Απλά κρύβονται μέσα στην πανδημία με ψευτο-ιδεολογήματα της Ν.Δ. για νέο ΕΣΥ ή κοινωνικές συμφωνίες.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε αντίπαλο του ΚΙΝΑΛ τις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν αλλάζει και υπογράμμισε ότι με νέα Ζάππεια και εμπόριο ελπίδας, προσπαθεί να κρύψει την αμηχανία του να μιμηθεί μαρκίζες της σοσιαλδημοκρατίας. Το δήθεν κοινωνικό συμβόλαιό του, ως κυβέρνηση, ήταν ουσιαστικά η αφαίμαξη των μεσαίων στρωμάτων και η εξαφάνιση της αυτοαπασχόλησης ώστε να τους διαχειρίζεται εκλογικά.
Στο πλαίσιο αυτό η κα Γεννηματά επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ θα πορευτεί αυτόνομα, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο του κόμματός της για την έξοδο από την κρίση ως το Πρόγραμμα της Νέας Αλλαγής προκειμένου, όπως επεσήμανε, να αποτραπεί η νέα βαρβαρότητα για τους πολλούς και η νέα κανονικότητα για τους λίγους.

Οι δημοσκοπήσεις
Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η δουλειά που έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα θα αποδώσει καρπούς, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγγέλλουν το μόνο που κάνει είναι να τους αντιγράφει.
Και μπορεί στο ΚΙΝΑΛ να μη στέκονται στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δείχνουν το κόμμα να κινείται σε χαμηλότερα ποσοστά από ό,τι η εκλογική του δύναμη, εν τούτοις όλοι εκτίμησαν ως πολύ θετική ένδειξη το γεγονός ότι η κ. Γεννηματά ξεπέρασε τον Αλέξη Τσίπρα στη δημοφιλία των αρχηγών και είναι δεύτερη πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι όπως λένε χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη: Πάντα λαμβάνουμε υπόψη μας τις δημοσκοπήσεις, αλλά ένα χρόνο πριν είχαμε εκλογές, και τότε οι δημοσκοπήσεις μάς έδειχναν περίπου στα νούμερα στα οποία μας δείχνουν και σήμερα. Εμείς έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε και τις δυσκολίες ενός πολιτικού σκηνικού όπου ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία θέλουν να φτιάξουν ένα ψευδεπίγραφο δίπολο το οποίο δεν αφήνει τη χώρα να προχωρήσει μπροστά, γι’ αυτό έχουμε βαλτώσει τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά επίσης εμείς θα κάνουμε και την πολιτική μας και θα αφήσουμε τις δημοσκοπήσεις να τρέχουν πίσω μας.

 

Advertisement