Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κίνημα Αλλαγής ΔΕΝ καταψήφισε τις ποινές για τους πλαστογράφους των βεβαιώσεων εμβολιασμού

Published

on

Με τη χθεσινή τροπολογία η Κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους ιδιώτες γιατρούς, τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ. Αυτό το Κίνημα Αλλαγής δεν το αποδέχεται.

 

α. Η Κυβέρνηση ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία

Κατά πάγια τακτική της μέσα στην πανδημία, η Κυβέρνηση έφερε και χθες μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, εκπρόθεσμη και άσχετη με το υπο συζήτηση νομοσχέδιο, με έξι άρθρα. Το ίδιο είχε συμβεί με την τροπολογία για το πρόγραμμα εμβολιασμού των 19 άρθρων που είχε κατατεθεί μισή ώρα μετά την τυπική λήξη της συνεδρίασης της Βουλής. Η αποτυχία του προγράμματος δεν είναι άσχετη με τον τρόπο και το περιεχόμενό του, το οποίο δεν συζητήθηκε ποτέ στη Βουλή.

β. Τι είχαμε προτείνει

Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει, καταθέτοντας μάλιστα και ανάλογη πρόταση διευκρίνισης και τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής, οι τροπολογίες που περιλαμβάνουν πολλά άρθρα να ψηφίζονται κατά άρθρο και όχι συνολικά. Αυτό το ζητήσαμε, ώστε να μπορούν τα κόμματα να εκφράζουν αυτούσια τη βούληση τους, χωρίς να πιέζονται από εντυπωσιασμούς, αναγκαστικές υπερψηφίσεις ή αναγκαστικές καταψηφίσεις. 

γ. Τι συνέβη με την επίμαχη τροπολογία

Advertisement

Προφανώς είμαστε σύμφωνοι με όλες τις θετικές διατάξεις που έρχονται στη Βουλή. Ψηφίζουμε με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. Στόχος μας είναι  η προστασία της δημόσιας υγείας και το έχουμε αποδείξει με τις παρεμβάσεις, τις προτάσεις μας και την καμπάνια ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού. 

Όμως, σύμφωνα με διάταξη της χθεσινής τροπολογίας οι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεμβολίαστοι γιατροί, συμβεβλημένοι με δομές υγείας ή πρόνοιας  δεν τίθενται  σε αναστολή εργασίας, όπως οι αντίστοιχοι γιατροί του Δημοσίου. Απλά διπλασιάζεται το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής!!!  Άλλη μια φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει το μάτι στους ιδιώτες και δείχνει, έστω και έμμεσα, τις προθέσεις της.

Γι’ αυτό και απείχαμε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την συγκεκριμένη τροπολογία των 6 άρθρων. Είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να αποφύγουμε αναγκαστικές καταψηφίσεις ή αναγκαστικές υπερψηφίσεις. Για βάλουμε φρένο στον εθισμό της κυβέρνησης στην παραβίαση του Κανονισμού και του Συντάγματος και τις επικοινωνιακές παραστάσεις. Σήμερα Τετάρτη θα θέσουμε εκ νέου το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, αφού δεν μπορεί να συνεχιστεί η συστηματική παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και του Συντάγματος το άρθρο 74 παρ.5 εδ.γ΄,δ΄ αφού εισάγονται όχι μόνο εκπρόθεσμες, αλλά εντελώς άσχετες με το περιεχόμενο του ν/σ τροπολογίες και ψηφίζονται “πακέτο” ανεξάρτητα από τον αριθμό των άρθρων που περιλαμβάνουν.

H ανάρτηση του Δημήτρη Μάντζου

«Μαθήματα πολιτικής ηθικής, λοιπόν, αλλού.»
Τα είπαμε στη Βουλή, αλλά επειδή το Κανάλι της δεν χτυπάει νούμερα, τα λέμε και εδώ:
Το Κίνημα Αλλαγής ΔΕΝ καταψήφισε τις ποινές για τους πλαστογράφους των βεβαιώσεων εμβολιασμού -όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το Κίνημα Αλλαγής ΔΕΝ καταψήφισε τις ποινές κατά των ανεμβολίαστων γιατρών -όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το Κίνημα Αλλαγής ΔΕΝ καταψήφισε καμία τροπολογία -όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το Κίνημα Αλλαγής διαφώνησε με τη διακριτική μεταχείριση των ιδιωτών γιατρών που απασχολούνται σε δομές υγείας και παραμένουν ανεμβολίαστοι. Γιατί οι ιδιώτες γιατροί πρέπει να έχουν δικαίωμα στην υποτροπή ενώ ο γιατρός του ΕΣΥ βρίσκεται ήδη σε αναστολή; Γιατί οι ιδιώτες ανεμβολιαστοι γιατροί να έχουν το δικαίωμα να εξετάζουν ασθενείς, ενώ οι δημόσιοι να μένουν σπίτι τους;
Το Κίνημα Αλλαγής απείχε από την ψηφοφορία, ως αντίδραση στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου, με τις συνεχείς τροπολογίες πολλών άρθρων που δεν ψηφίζονται κατ’ αρθρον -άρα αφαιρούν από την αντιπολίτευση που θέλει να δουλέψει, το δικαίωμα να ψηφίσει όσα θέλει και να καταψηφίσει όσα την ενοχλούν.
ΥΓ1: Το Κίνημα Αλλαγής έχει βάλει από την πρώτη ημέρα «πλάτη» στη διαχείριση της πανδημίας, με ένταση και συνέπεια που ούτε η ίδια η Κυβέρνηση δεν επέδειξε. Έκανε δική του καμπάνια υπέρ των εμβολίων, δεν ταλαντεύτηκε ΠΟΤΕ στο θέμα του εμβολιασμού, έθεσε πολιτικό και κοινωνικό πρότυπο.
ΥΓ2: Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη παράταξη που ως κυβέρνηση το 2009 κυνήγησε τα πλαστά πτυχία και τις πλαστές βεβαιώσεις σε όλο το Δημόσιο.
Μαθήματα πολιτικής ηθικής, λοιπόν, αλλού.