Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “Μαξίμου Α.Ε” αποφάσισε το τέλος της εξεταστικής – “Κεραυνοί” κατά Μητσοτάκη και κυβέρνησης από Νίκο Ανδρουλάκη

Published

on

Με συνοπτικές διαδικασίες και με ελάχιστους μάρτυρες για μία τόσο σοβαρή υπόθεση –που έχει προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό και έχει φέρει σε δεινή θέση το Μαξίμου– η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δρομολόγησε το άρον-άρον κλείσιμο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Μοιραία, με όσα είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ. και Επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο ΕΚ Νίκος Ανδρουλάκης ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων και πλέον εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα πορίσματα των κομμάτων. Αιτία αποτελεί η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προχωρήσει στην κλήση περαιτέρω μαρτύρων, ακόμα και αυτών που σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση.

Χαρακτηριστική ήταν σήμερα η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προς την Εξεταστική Επιτροπή, που δεν κάλεσε άλλα πολιτικά πρόσωπα, ρίχνοντας πυρά ακόμα και στον ίδιο τoν πρωθυπουργό, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα».

Υπενθυμίζεται ότι από την ελλιπή λίστα μαρτύρων εξαιρέθηκαν –εκτός του πρωθυπουργού– ο γενικός γραμματέας (και ανιψιός του Κ. Μητσοτάκη) Γρηγόρης Δημητριάδης, ο δημοσιογράφος και θύμα των υποκλοπών Θανάσης Κουκάκης, οι αρμόδιοι εισαγγελείς της ΕΥΠ, τα στελέχη της υπηρεσίας που ζήτησαν την παρακολούθηση και αρκετοί άλλοι.

Όσα δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εξεταστική επιτροπή – “Κατακεραύνωσε” την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ν. Ανδρουλάκης: Έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο παράνομης παρακολούθησης & συγκάλυψης

«Σε μια κρίσιμη γεωπολιτική αναταραχή, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πως αντιλαμβάνεται την εθνική μας ασφάλεια, αλλάζοντας τα κριτήρια επιλογής του Διοικητή της ΕΥΠ για να τοποθετήσει σε αυτή την πολύ κρίσιμη για τα εθνικά μας συμφέροντα  θέση ένα από τα δικά του παιδιά χωρίς καμία πρότερη εμπειρία σε τέτοιες καίριες θέσεις, που αποδείχτηκε ακατάλληλος κατά γενική ομολογία. Έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο παράνομης παρακολούθησης και ένα σκάνδαλο συγκάλυψης. Το σκάνδαλο της παράνομης παρακολούθησης είχε δύο βραχίονες: αυτόν που αποκαλύφθηκε από την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου με το παράνομο λογισμικό Predator, και αυτόν που αποκαλύφθηκε χάρις την ανεξάρτητη αρχή διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, την ΑΔΑΕ, δηλαδή την παράνομη παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ. Είναι προφανές ότι η παρακολούθηση αυτή είχε ένα στόχο: Να θέσει σε ομηρεία μια ολόκληρη παράταξη στην πιο κρίσιμη πολιτική της στιγμή, κατά τις εσωκομματικές μας εκλογές. Η ΕΥΠ μέσω της δικής μου παρακολούθησης, παρακολουθούσε  ένα ολόκληρο κόμμα. Επί οκτώ χρόνια ως ευρωβουλευτής υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα με όλες μου τις δυνάμεις, και «βαπτίστηκα» εθνικός κίνδυνος μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας για να ηγηθώ της παράταξης; Μάλλον ήμουν κίνδυνος για τα κομματικά σας συμφέροντα και τους κομματικούς σας σχεδιασμούς κύριοι της ΝΔ. Αν υπήρχε λόγος που με καθιστούσε επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν στα φιλικά σας ΜΜΕ γιατί αυτές τις νοοτροπίες υπηρετείτε. Και αφού όπως λέτε δημοσίως όλα ήταν νόμιμα, προς τι οι παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Δημητριαδη;

Advertisement

Η επιτροπή σας κάνει πολύ λίγα για την αποκάλυψη της αλήθειας και πολύ περισσότερα για τη συσκότισή της. Περίμενα άλλη στάση και άλλες συμπεριφορές ιδιαίτερα απέναντι σε ανεξάρτητες αρχές και αδέκαστους δικαστές. Καταφέρατε ένα μοναδικό κοινοβουλευτικό επίτευγμα: Εξεταστική για την ΕΥΠ χωρίς κλήση του πολιτικού της προϊσταμένου και όλων των εμπλεκόμενων προσώπων ακόμη και όσων έχουν παραιτηθεί. Εγώ είμαι εδώ! Δεν κρύβομαι! Ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, που είναι; Ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ. Πιερρακάκης, ως αρμόδιοι υπουργοί;  Δεν καλέσατε ούτε τον Γρηγόρη Δημητριάδη, στον οποίο αποδόθηκε η αντικειμενική πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο της παρακολούθησής μου και μάλιστα παραιτήθηκε. Δεν καλέσατε την κ. Βλάχου, την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ. Δεν καλέσατε τους ιδιοκτήτες και εκπροσώπους των εταιρειών που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διακινούν ακόμη και σήμερα λογισμικά παρακολούθησης, κάτι που εξάλλου είναι το αντικείμενο της επιτροπής σας» ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της έπειτα από την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κλείσει τον κατάλογο των μαρτύρων.