Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά και, συγκεκριμένα, στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου), στις 05:00 το πρωί της Τρίτης (29/09).

Advertisement

Στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, είχαν εντοπιστεί τη Δευτέρα δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου.

Στις 07:30 στο πλοίο επιβιβάστηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο επίσης θα πραγματοποιήσει ελέγχους.

Τι έγινε με τα τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ, είχαν ενδείξεις από χθες το ότι το πρώτο αποτελεσμα ήταν αμφίβολο.

Ζητήθηκε επανέλεγχος με μοριακό έλεγχο και βγήκαν όλα αρνητικά, ο οποίος έγινε εντός του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τον Πειραιά.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε για επιβεβαίωση του αρνητικού τεστ, έκανε επιτόπιο έλεγχο και πήραν δείγματα επιφανειών προς εξέταση βασει των πρωτοκόλλων. Τα δείγματα που έλαβε από τα 12 άτομα του πληρώματος που είχαν βγει θετικά στο Ηράκλειο, τελικά βγήκαν όλα αρνητικά.

Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff
Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff  EUROKINISSI
Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff
Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff  EUROKINISSI

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff
Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff  EUROKINISSI

Το πλοίο αρχικά επρόκειτο να επιστρέψει από τη Μήλο. όπου βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, απ’ όπου είχε αποπλεύσει, στη συνέχεια όμως αποφασίστηκε να κατευθυνθεί προς Πειραιά.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία TUI Cruises

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Advertisement

Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου. Η ΤUI Cruises προσθέτει επίσης, ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η TUI Cruises είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

(με πληροφορίες από NEWS247.gr)