ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΠ: “Το Πολυτεχνείο ζει , το μήνυμά του μας δείχνει τον δρόμο – Αυτή την χρονιά, η κοινωνική αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα πάνω από τις πορείες!”

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΠ , ξεκαθάρισε πως η κοινωνική αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα είναι πάνω από κάθε έκκληση για πορείες την περίοδο της πανδημίας και της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα. Διαφυλάσσοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνία από ενδεχόμενη διασπορά του ιού και με τα ιδανικά του Πολυτεχνείου να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ:

Το τελευταίο διάστημα ζούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και μέσα σε πλαίσια συνεχούς αμφισβήτησης ως προς το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι της χώρας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Η πανδημία με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε συνδυασμό με τις πολιτικές αποφάσεις και με τα καθυστερημένα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση έχει επηρεάσει την δημόσια υγεία αλλά και κατ’ επέκταση τα κοινωνικά δεδομένα στην καθημερινότητα της χώρας μας φέρνοντας με ορισμένες αποφάσεις της μνήμες χούντας. 

 

Η τελική επιβολή του καθολικού lockdown, που έχει σκοπό να λειτουργήσει προληπτικά αλλά και ως ανάχωμα στην εξάπλωση αυτού του θανατηφόρου και ύπουλου ιού, ήρθε ξεκάθαρα ετεροχρονισμένα. Οι οδηγίες των ειδικών δεν εισακούστηκαν όταν έπρεπε, οδηγώντας τη χώρα σε μία τεράστια υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, υπερπλήρεις μονάδες εντατικής θεραπείας, υποστελέχωση του Ε.Σ.Υ. και  κλείσιμο επιχειρήσεων. 

 

Η λύση σε όλα τα παραπάνω δεν έγκειται στις τυμπανοκρουσίες της γαλάζιας επιδεικτικότητας που ξεκίνησαν από την αρχή την εξάπλωσης του Κορωνοϊού στη χώρα μας. Αντιθέτως, βρίσκεται στην στάση που κράτησε τους τελευταίους μήνες η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών παρά την όποια προσπάθεια κάνουν συντεταγμένοι ΜΜΕ και κυβέρνηση να επιρρίψουν αλλού τις ευθύνες. Με τον νέο αποκλεισμό που επιβλήθηκε, είναι χρέος μας να δείξουμε για άλλη μια φορά τη δέουσα υπευθυνότητα.

 

Σε μερικές ημέρες αναμένεται ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ως ΠΑΣΠ, με τα ιδανικά του Πολυτεχνείου βαθιά χαραγμένα μέσα μας και τα Δημοκρατικά ιδεώδη να μας οδηγούν, κάθε χρόνο στις 17 Νοέμβρη συμμετέχουμε στο μπλοκ της σημαίας και με τιμή και υπερηφάνεια ξεκινάμε την πορεία ως την Αμερικανική Πρεσβεία με την αιματοβαμμένη σημαία στα χέρια μας. Ωστόσο, αυτή τη φορά επιβάλλεται να καταπνίξουμε αυτά τα ιδανικά για χάρη της δημόσιας υγείας και να δείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Χαρακτηριστικά με τα οποία ανδρωθήκαμε σε αυτήν την παράταξη. Τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και να δείχνουμε το δρόμο. Το Πολυτεχνείο ζει και σε περιόδους που η συλλογικότητα και οι αγώνες δέχονται συνεχώς χτυπήματα, το μήνυμά του συνεχίζει να μας δείχνει το δρόμο.