Συνήγορος υπεράσπισης για τη νέα απόφαση κατά Τσοχαντζόπουλου: “Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα… “Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή!”

Την οργή του δικηγόρου του πρώην υπουργού προκάλεσε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να καταδικάσει σε εξαετή κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ τον πελάτη του καθώς και τη σύζυγό του και τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα. «Του χρωστάει η Ελλάδα… Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα», είπε

Νίκος Ζήγρας: Δεν με άκουσε ο εξάδελφός μου Άκης όταν του έλεγα να μην  μπλέξει με τη Βίκυ | tempo24.news

Μια υπόθεση από το παρελθόν του Ακη Τσοχατζόπουλου, από την εποχή της παντοδυναμίας του στη δεκαετία του 1990, έφερε ξανά αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη τον ίδιο τον πρώην υπουργό, τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα:

και οι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματικές ποινές 100.000 ευρώ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι τρεις καταδικάστηκαν για ασφαλιστήριο συμβόλαιο που υπογράφηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία από τον Νίκο Ζήγρα, για το οποίο καταβλήθηκαν εφάπαξ 500.000 ελβετικά φράγκα.

Οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού, καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, τα χρήματα αυτά προήλθαν από παράνομα «δώρα» στον πρώην υπουργό και φέρεται να κατέληξαν σε λογαριασμούς του Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία. Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις και για να μείνουν ελεύθεροι, όρισε καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ στον καθένα -με προθεσμία 10ημέρου για την πληρωμή της- και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η υπεράσπιση του 81χρονου πρώην υπουργού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας πως το ζεύγος Τσοχατζόπουλου, όχι μόνο αδυνατεί να καταβάλει τα χρήματα της εγγύησης, αλλά είχε πρόβλημα ακόμη και να πληρώσει το παράβολο για τη δίκη:

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα… Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή».

Οικονομική αδυναμία επικαλέστηκε και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, με τον συνήγορό του να υποστηρίζει: «Δεν του επαρκεί η σύνταξή του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών».

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Παγορόπουλο, τέθηκαν ζητήματα ακυρότητας της δίκης καθώς, όπως ανέφερε, «ξαναζούμε την δίκη των εξοπλιστικών. Το δικαστήριο προσπάθησε να σταθεί στο ύψος του με πολλά προβλήματα ακυρότητας της δίκης, όπως ότι η δίωξη για τον Τσοχατζόπουλο δεν πέρασε από τη Βουλή, κατά παράβαση του Συντάγματος, το ότι η αρμοδιότητα ανήκε στα ελβετικά δικαστήρια καθώς και το αμετάκλητο της κρίσης του Πενταμελούς Εφετείου που δίκασε σε δεύτερο βαθμό και παράγει δεδικασμένο». Η Βίκυ Σταμάτη αιτήθηκε ανεπιτυχώς από το δικαστήριο να της αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί της δεν αιτήθηκαν ελαφρυντικών περιστάσεων.

 

 

 

 

Πηγή: Protagon.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ