Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Τζ. Χατζίου: “Να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά και να δουλέψουμε συλλογικά”

Published

on

Υπογράφει ο Τζούλιαν Χατζίου, μέλος του Προεδρείου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών οφείλει να μας προβληματίσει για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη, την Ελλάδα και τον προοδευτικό χώρο.

Ο θρίαμβος της ακροδεξιάς και της αποχής ανοίγει ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη. Η πολιτική αλαζονεία και αδιαφορία μαζί με την αδυναμία εκπροσώπησης για πολλά κοινωνικά στρώματα κατάφερε να κάνει την κοινωνική αδιαφορία τόσο υψηλή σε βαθμό οριακής πολιτικής απονομιμοποίησης της εκλογικής διαδικασίας και έφτασε την ακροδεξιά μαζί με τις φωνές του ανορθολογισμού να υφίστανται ως mainstream στα κοινά δρώμενα.

Η ΝΔ υπέστη σοβαρή αποδοκιμασία χάνοντας μέσα σε ένα χρόνο 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους από τις περυσινές εθνικές εκλογές. Οι πολίτες είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο κατέστησαν σαφές πως ο ναρκισσισμός και το πλασματικό άλλοθι του 41%, δεν θα γίνουν για πολύ ακόμη ανεκτά. Παραμένει ωστόσο προβληματικό τι ακριβώς θα επιφέρει η μη ανοχή και υπέρ ποιων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν οφείλουμε ούτε να πανηγύρισουμε που παραμένουμε στην δεύτερη θέση, ούτε και να σκύψουμε τα κεφάλια μας επειδή δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τα περυσινά ποσοστά των εθνικών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη 2 σκληρές διασπάσεις,τέθηκε σε καθεστώς εσωστρέφειας και αμφισβήτησης για 6 μήνες και έφτασε δημοσκοπικά, μονοψήφια ποσοστά.

Κατάφερε όμως τελικά να σταθεί στα πόδια του, να απευθυνθεί σε νέα κοινά όπως άλλωστε αποδεικνύεται από την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες 17-24 και στους αναποφάσιστους, κατάφερε να επανασυσπειρώσει μεγάλο μέρος του κόσμου που έδειξε να απομακρύνεται ευρύτερα από την πολιτική, εξαιτίας της τοξικότητας που κάποιοι λίγο πριν αποχωρήσουν, άφησαν.

Advertisement

Δεν μας ικανοποιεί αυτό το ποσοστό, διότι ακριβώς παλεύουμε να γίνουμε κόμμα εξουσίας και όχι μια απλή φούσκα wannabe αριστερισμού ή πράσινου συμβιβασμού.

Για να φέρουμε όμως κυβερνητική προοπτική πρέπει πρώτα να γίνουμε ΚΟΜΜΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται πραγματικής κοινωνικής γείωσης στον κόσμο που θέλουμε να απευθυνθούμε καθώς αδυνατούσε να παρεμβαίνει στους συγκεκριμένους κοινωνικούς χώρους.

Χρειάζεται αυτή την στιγμή αυτοκριτικά να αποδεχτούμε πως δεν είμαστε σύγχρονο κόμμα με ισχυρές ρίζες στην κοινωνία και πειστική κυβερνητική προοπτική.

Απαιτείται να χτίσουμε το κόμμα μας από την αρχή, με νέες μαζικές δομές, οργανωτικές τομές και κοινωνική διεύρυνση δίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του κόσμου με την δύναμη να πηγάζει από τα κάτω προς τα πάνω και όχι σε κλειστά γραφεία με νοοτροπίες μικρομεγαλισμού και μαγαζιών.

Για να χτίσουμε ένα τέτοιο κόμμα, κοινωνικό, αριστερό και μαζικό, απαιτείται να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά και να δουλέψουμε συλλογικά σε αυτό τον στόχο, στηρίζοντας τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη που δυστυχώς για την ΝΔ και τις ευρύτερες συντηρητικές δυνάμεις έχει έρθει για να μείνει.

Ο πρόεδρος καλείται να προχωρήσει στον δρόμο που άνοιξε, στον δρόμο ενός κόμματος που ιδιοκτήτες του είναι τα μέλη του, ένα κόμμα που κινητοποιεί τον πολίτη να ενεργοποιείται πολιτικά και να πάρει την ζωή του στα χέρια του, ένα κόμμα που θα δουλεύει συλλογικά, οργανωμένα και πολιτικά με επίδικο την κοινωνική ευημερία και την πραγματική οικονομική ανάπτυξη για την Ελλάδα.

Advertisement

Αυτό τον δρόμο οφείλουμε να ανοίξουμε και να διανύσουμε ώστε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η δημοκρατική,προοδευτική παράταξη αυτού του τόπου.

Μόνο εμείς μπορούμε και μόνο εμείς θα το κάνουμε, με συντροφικότητα και μαχητικότητα θα ανοίξουμε αυτό τον δρόμο μαζί!

Advertisement