Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βάσια Αναστασίου: Υπάρχει Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε;

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο OPEN στην Εκπομπή «Ώρα Ελλάδος » με τον Βασίλη Τσεκούρα και την Στέλλα Παπαμιχαήλ μίλησε η Βάσια Αναστασίου, Αν. Γραμμ. Επικοινωνίας και μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Βασικά Σημεία της συνέντευξης της:

“Φτάνουμε στο σημείο παράνοιας, η κυβέρνηση να ζητάει από το θύμα τα ρέστα. Να ενημερωθεί λένε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον κ. Γεραπετριτη. Από ποιον; Από αυτόν που λίγες μέρες πριν υπάρξει η ομολογία του Πρωθυπουργού έλεγε ψέματα στην επιτροπή της Βουλής ότι δεν έχει γίνει παρακολούθηση; Ή από τον κ.Ρωμανο, τον διευθυντή του Γραφείου τύπου της ΝΔ, που άφηνε υπόνοιες για το περιεχόμενο των υποκλοπών; Δεν θα γίνει η διαδικασία εν κρυπτω. Θα γίνει θεσμικά, στη Βουλή, ενώπιον των εκπροσώπων του ελληνικού λαού.”

“Ο κ. Οικονόμου καλούσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί για τον περιεχόμενο του φακέλου του, και την ίδια στιγμή άφηνε να εννοηθεί ότι ο φάκελος της παρακολούθησης μπορεί και να έχει καταστραφεί. Ας το ξεκαθαρίσουμε, δεν πρόκειται να ανεχθούμε «απώλεια» ή αλλοίωση στοιχείων. Ζητούμε να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.”

“Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι όποιος τολμά να καταγγείλει την κυβέρνηση, παιζει τάχα το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίθενται. Δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της παραπολιτικης, είναι τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεσμών της πατρίδας μας. Η αυτόνομη πορεία της παράταξης είναι και θα είναι αδιαπραγματευτη. Τελεία και παύλα. Δεν θα βρει σωσίβιο η κυβέρνηση στην παραπολιτικη. Εμείς ζητούμε την αλήθεια και τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή. Και θα φτάσουμε μέχρι τέλους εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που παρέχουν οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας.”

“Κύριε Μπουτσικακη, σας ρωτώ με το χέρι στην καρδιά. Πιστεύετε ότι ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε την πρόνοια να θέσει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του, δεν είχε ενημερωθεί; Αλήθεια το πιστεύει κανείς πολίτης; Ο κ. Κοντολέων δεν είχε κάποια δική του ατζέντα, ένα διευθυντικό στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας ήταν πιο πριν που έδινε κάθε μέρα λογαριασμό στον πρόεδρο της εταιρείας που δούλευε. Λέτε να μην έδινε λογαριασμό στον επικεφαλής της κυβέρνησης και προϊστάμενο του για την παρακολούθηση ενός προσώπου που ήταν πολύ πιθανό να είναι πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος;”

“Προσπάθησαν να θέσουν σε ομηρία μια ολόκληρη παράταξη η οποία τους δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, έχει κερδίσει τη Δεξιά και θα το κάνει πολύ σύντομα ξανά.”

Διαφήμιση

ΩΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΖΗΤΑΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

 

Διαφήμιση