ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βασίλης Κεγκέρογλου: “Η κυβέρνηση αρνήθηκε τον διάλογο με τους φορείς για το Ταμείο Ανασυγκρότησης!”
Στην Βουλή συζητιέται το εξαγγελθέν από την κυβέρνηση Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδας. Χωρίς την συμμετοχή των φορέων όμως, όπως καταγγέλει το Κίνημα Αλλαγής!
Μια σημαντική καταγγελία, αφού πίσω από τις πόρτες της Βουλής δεν μπορεί να συζητιούνται Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης, αποκόπτοντας μάλιστα τους κοινωνικούς φορείς από την ενεργή συμμετοχή στην συζήτηση.
Είπαμε όμως, η Δεξιά, είναι Δεξιά!
Παρών θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα προχωρήσει στη σχετική ενημέρωση. Παρόντες στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής θα είναι τα μέλη των επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τις λεπτομέρειες του σχεδίου. Να σημειωθεί ότι στο μεταξύ θα έχει μοιραστεί στους βουλευτές το σχέδιο, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των βουλευτών και προετοιμασία για τη συνεδρίαση.
Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένας πολύ καλά μελετημένος οδικός χάρτης με 170 έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Στηρίζεται σε 4 πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση του κράτους και της οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη της παραγωγικής δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, και το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας αλλά και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες την επόμενη 6ετία, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου Γραμματέα Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής
Κατά την έναρξη της συζήτησης, σήμερα, στις Επιτροπές της Βουλής για το σχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε να κληθούν προκειμένου να φέρουν άποψη και οι βασικοί κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς.
Όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, με τη διαβούλευση που μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους φορείς στη Βουλή μπορεί να καλυφθεί σε σημαντικό βαθμό το μεγάλο κενό της έλλειψης ουσιαστικής διαβούλευσης κατά τη διάρκεια των σχεδιασμών, πράγμα που καθιστά εκ των πραγμάτων προβληματικό και το τελικό αποτέλεσμα.
Την Κυβερνητική άρνηση «δικαιολόγησε» ο κ. Σκυλακάκης με το επιχείρημα ότι το «εθνικό» σχέδιο είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση και η Βουλή θα έχει την ευκαιρία να καλέσει τους φορείς μετά την έγκριση από την Ε.Ε και την και την κατάθεση του ν/σ.
Αυτό όμως είναι «εκ των υστέρων» και σημαίνει ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει ερήμην των παραγωγικών φορέων και των πολιτών χωρίς να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και στο τέλος να καταθέσει ένα κυβερνητικό και όχι εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον της χώρας που θα έχει εκπονήσει στο στενό πλαίσιο του λεγόμενου επιτελικού κράτους.