Βαθαίνει η εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ – Ουσιαστική Αντιπολίτευση απο το ΠΑΣΟΚ

Βαθαίνει η εσωστρέφεια στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά την “αυτοκατάργηση” των εσσωκομματτικών τάσεων και επι της ουσίας του ΣΥΡΙΖΑ οπως τον ξέραμε έως σήμερα.

Σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και τη δημοσιογράφο, Όλγα Τρέμη, ο Αλέξης Τσίπρας δίνει και το στίγμα του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» μετά το συνέδριο, στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις εσωκομματικές τάσεις και ομάδες.

«Έκανα τολμηρές επιλογές» τονίζει για τις αλλαγές στο κόμμα και δεσμεύεται για εξίσου τολμηρές κινήσεις εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και επιστρέψει στην κυβέρνηση. Επισημαίνει, δε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την κακώς εννοούμενη δημοκρατία» και καλεί τις τάσεις «είτε να ανασυντεθούν, είτε να αυτοκαταργηθούν».

Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο κλόνισε τον κόμμα τόσο τους “προεδρικούς” , όσο και την “Ομπρέλα” και το οδηγεί σε μία φάση νέας εσωτερικής διαμάχης.

Στην απέναντι όχθη , το ΠΑΣΟΚ μέσω καίριων προτάσεων που θα δώσουν καθαρές και οριστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μία de profundis συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου έθεσε τους στόχους της επόμενης μέρας και άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην ΝΔ ,όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να ξαναγίνουμε μια δύναμη η οποία θα παίξει κυβερνητικό ρόλο, θα είναι πρωταγωνιστής, θα κάνει σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση. Λέω προς όλους τους πολίτες ότι έχω χρέος και καθήκον να είμαι έτοιμος και θα είμαι έτοιμος» είπε χαρακτηριστικά ,ενώ παράλληλα τόνισε ότι «Βαρέθηκε το τοξικό κλίμα στη Βουλή. Συνεχώς διχάζουν για τα Πανεπιστήμια, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα εθνικά θέματα. Εμείς είμαστε μια δύναμη προόδου και ρεαλισμού, που θέλει να οικοδομήσει την ενότητα»

ΠΗΓΗ cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ