Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Βόμβα” στα θεμέλια της ΝΔ το πόρισμα της ΑΔΑΕ: Καταθέτει πρόταση μομφής η αντιπολίτευση

Published

on

Το πόρισμα της ΑΔΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει τα “χειρότερα” για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το επόμενο διάστημα στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί από σύσσωμη την αντιπολίτευση-και όχι μόνο – πρόταση δυσπυστίας προς την κυβέρνηση. Όλα δείχνουν πως οι επερχόμενες εθνικές εκλογές θα έρθουν με ευθύνη Μητσοτάκη σε καθεστώς “σκότους” και “κουκουλώματος” του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου της σύγχρονης ιστορίας μας, της υπόθεσης των παρακαλουθήσεων, ένα ζήτημα που ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης που πρώτα, κινήθηκαν θεσμικά προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη και την ΑΔΑΕ.

Καταθέτει πρόταση μομφής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται το ΠΑΣΟΚ όπως και σύσσωμη η αντιπολίτευση και φυσικά κάποιοι από τους “ανεξάρτητους” Βουλευτές ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για την στάση που θα κρατήσει η “Καραμανλική” πτέρυγα της ΝΔ .

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πριν πέντε μήνες ξεκίνησα έναν δύσκολο αγώνα, που είχα αποφασίσει ότι, παρά τις κραυγές και τις ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, θα ήταν απολύτως θεσμικός.

Προσέφυγα στη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με μοναδικό στόχο να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών, που κακοποίησε βάναυσα η παρέα του Μαξίμου.

Πριν από λίγο, έγινα αποδέκτης επιστολής από τον Επικεφαλής της Α.Δ.Α.Ε., κ. Χρήστο Ράμμο, με την οποία με ενημερώνει για τα αποτελέσματα της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής, μιας και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απαγορεύει ως σήμερα τη νόμιμη ενημέρωση της Βουλής και κατ’ επέκταση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Είναι οι ίδιοι βουλευτές, που ενώ με προέτρεπαν επί μήνες σε μια παράνομη διαδικασία ενημέρωσης “στο αφτί”, σήμερα εμποδίζουν τον ελληνικό λαό να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια.

Advertisement

Ολοκληρώνεται και τεκμηριώνεται έτσι η εικόνα της θεσμικής παρακμής, που κορυφώθηκε με τη συγκάλυψη του σκανδάλου στην Εξεταστική Επιτροπή -παρωδία και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών.

Όλα αυτά συνιστούν διολίσθηση στον αυταρχισμό και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Όσα με αγώνες κατέκτησε ο ελληνικός λαός, δεν θα γίνουν βορά στην εξουσιομανία του κ. Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός απόψε έχει δύο υποχρεώσεις: Η πρώτη, να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για το κράτος δικαίου και την εθνική μας ασφάλεια. Και η δεύτερη, να προκαλέσει άμεσα, αύριο το πρωί, την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας της Α.Δ.Α.Ε.