Βουλή: Αλέξης Τσίπρας: «Στήνετε σκηνικό αστυνομικού κράτους κύριε Μητσοτάκη»

Ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της “μονομαχίας” μεταξύ των δύο για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι ο πρωθυπουργός “επιλέγει ως βασική στρατηγική την ένταση και τον διχασμό”.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τη “συμπαράστασή” του σε όλους τους πολίτες “που κακοποιήθηκαν” από την αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ ευχήθηκε “ταχεία ανάρρωση” στον αστυνομικό που τραυματίστηκε – όπως είπε – από την επίθεση “χούλιγκαν”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα χαρακτήρισε “απεχθή φαινόμενα” που “δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά από κανέναν δημοκρατικό πολίτη”, τονίζοντας ότι είναι “ευθύνη” της πολιτείας και “αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών”. ”Σήμερα, μετά τα όσα έχουν συμβεί τι τελευταίες ημέρες, δεν είμαι εδώ απλά για να σας ρωτήσω. Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σας ρωτώ. Αλλά ταυτόχρονα σας κατηγορώ”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Σας κατηγορώ γιατί στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες πιεσμένους, κουρασμένους, απελπισμένους από τη πανδημία, εσείς επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας ως βασική σας στρατηγική την ένταση και το διχασμό”, τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για “αποτυχία” με “τραγικά αποτελέσματα”.

«Μπροστά στη φθορά αντιδράτε σπασμωδικά, ανεύθυνα και επικίνδυνα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «επιστρατεύετε την καταστολή αντί για την πειθώ, το ψέμα αντί για την αλήθεια, τον διχασμό αντί για την ενότητα».

Και σημείωσε: «Υποσχεθήκατε ασφάλεια, αλλά προκαλέσατε ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής», προσθέτοντας ότι ή κυβέρνηση καλλιεργεί τον φόβο για το αύριο, τον φόβο στους πολίτες να βγουν έξω από τα σπίτια τους.

Και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θέτει στο στόχαστρο τους πολιτικούς του αντιπάλους, έχοντας την εντύπωση ότι έχει απέναντί του τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση, ενώ στην πραγματικότητα έχει απέναντί του όλη την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ