“Ξεκίνησαν τα όργανα” στον ΣΥΡΙΖΑ – Τσακαλώτος για Τσίπρα: Έχει μια αδικαιολόγητη ανασφάλεια – Είναι χειρότερος από τον Μητσοτάκη σε επιλογή συμβούλων

Για τα προτερήματα και τα μειονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα μίλησε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή. 

Αυτό καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγο πριν το συνέδριο…

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών τα μεγαλύτερα προσόντα του είναι η «λαϊκότητα» και ο «τακτικισμός» του, ενώ για τα ελαττώματά του ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει μια ανασφάλεια που δε δικαιολογείται» και συμπλήρωσε ότι «σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η επιλογή συμβούλων». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε «για να είμαι δίκαιος, αυτό το λέει και ο ίδιος».

Ερωτηθείς αν τον συνεπήρε η «αίγλη της εξουσίας» όσο ήταν υπουργός, απάντησε ότι: «Με επηρέασε λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος αλλά αν έχει πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση. Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ