Ξεπέρασε τις 85.000 μέλη η ομάδα του Facebook: “Μαγαζί δίχως Μπόλι” – “Χαμός” στα social media

Λίγες ημέρες πριν, ακούγαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλεί “τσαμπατζήδες” τους ανεμβολίαστους πολίτες ενώ ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί στο παρελθόν σε “ψεκασμένους” και “ανεύθυνους” νέους τους οποίους φρόντισε να “εξαγοράσει” με το “χαρτζιλίκι” των 150 ευρώ για να κάνουν το πρώτο, έστω, εμβόλιο.

Μετά και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και ΜΜΕ για “μικτά” ή “αμειγή” καταστήματα στην εστίαση, η αντίδραση των πολιτών ήρθε από τα “κακά” social media. Η ομάδα “MAΓΑΖΙ ΔΙΧΩΣ ΜΠΟΛΙ” ξεπερνά τα 85.000 μέλη την στιγμή που η κυβέρνηση, μετά και τα 1800 κρούσματα την Τρίτη, δείχνει να “τα’ χει (ΞΑΝΑ) χαμένα”

Λίγο πριν, οι διαχειριστές της ομάδας επέλεξαν να μιλήσουν «επώνυμα» ανεβάζοντας σχετικό video, κάνοντας λόγο για μια «ανεξάρτητη και δημοκρατική ομάδα πολιτών που παρέχει πληροφορίες για καταστήματα σε όλους τους  Έλληνες που σκέφτονται ελεύθερα»

Δείτε το Video Ε Δ Ω

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μέλος της ομάδας:

 

Φίλε επιχειρηματία…
Όπως σέβομαι την επιλογή σου, έτσι απαιτώ να σεβαστείς και συ την δική μου!
Εσύ πουλάς και εγώ αγοράζω. Εάν φυσικά αυτό που μου προσφέρεις μου αρέσει από θέμα ποιότητας, αξίας, εμφάνισης, τιμής κ.λ.π. Εκεί τελειώνει η μεταξύ μας συναλλαγή. Αυτό καθορίζουν οι νόμοι της αγοράς…
Εάν μου βάλεις “όρια και παραμέτρους” για να αγοράσω αυτό που εσύ πουλάς, λυπάμαι αλλά ξεφεύγεις από τα όρια της αγοράς μεταξύ πωλητή – καταναλωτή… Απλά τα πράγματα!
Πώς θα σου φαινόταν, εάν εγώ σου έβαζα όρους;
Ήρθε η ώρα λοιπόν να διαλέξεις…
Η με τον πολίτη – καταναλωτή ή με τον πολιτικό – τυχοδιώκτη…Εσύ έχεις το καρπούζι εσύ και το μαχαίρι! Εγώ πάντως καρπούζι υπό όρους δεν αγοράζω!
Αν δεν με θες στο μαγαζί σου, γιατί με θεωρείς επικίνδυνο… δεν θα σου χαλάσω το χατίρι. Αν πάλι με θες, χωρίς να αλλάξει τίποτα στη μεταξύ μας σχέση, πωλητή – καταναλωτή, θα συνεχίσω να σε στηρίζω…
Λυπάμαι εάν στεναχωρώ φίλους και γνωστούς επαγγελματίες… όμως εάν δεν μπορούμε να βαδίσουμε τον ίδιο δρόμο…θα βαδίσουμε χωριστά.
Εκτός απ’το ΕΓΩ & το ΕΣΥ φίλοι μου, υπάρχει και το ΕΜΕΙΣ… Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε αυτούς που μας πολεμούν! Χωριστά, κάποιος απ’τους δυο μας θα χάσει…
(Ανώνυμος εκπαιδευτικός)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ