Γ.Βαρουφάκης για Κυβέρνηση Μητσοτάκη -ΔΑΠ ΝΔΦΚ: “Είναι μπάσταρδο, μα είναι το δικό μας μπάσταρδο!”

Με μια χαρακτηριστική φράση κατάφερε να τραβήξει την προσοχή ο ΓΓ του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο μέτωπο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με τη νεολαία, μιλώντας προφανώς για το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, αλλά και για τις πολλαπλές αναφορές κυβερνητικών στελεχών κατά των φοιτητικών παρατάξεων.

Αναφερόμενος στην παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η ΔΑΠ αποτελεί «φυτώριο» στελεχών για τη ΝΔ και ότι σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να τη διασπάσει.

«Καταργήστε το μεγαλύτερο φυτώριο αναξιοκρατίας, διαπλοκής και αυταρχισμού εντός του δημόσιου πανεπιστημίου. Καταργήστε τη ΔΑΠ. Από κει ξεκινάνε όλα», τόνισε για να συνεχίσει:

«Όπως είχε πει ο Ρούσβελτ για τον Σομόζα, “είναι μπάσταρδος, όμως είναι δικός μας μπάσταδρος”. Αυτό ισχύει και για τη ΔΑΠ με εσάς», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης χαμογελώντας προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Συγκεκριμένα, να αναφέρουμε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβλελτ, είχε πει για τον δικτάτορα της Νικαράγουα, Αναστάζιο Σομόζα, τη χαρακτηριστική φράση: «He may be a son of a bitch, but he’s our son of a bitch».

 

 

πηγη: “Το Κουτί της Πανδώρας” -koutipandoras.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ