ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Υψηλοί τόνοι” στη Βουλή: Φ.Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Σας θυμάμαι στην πρώτη γραμμή στα «Ζάππεια».

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος.

“Ανέβηκαν οι τόνοι” στην Βουλή των Ελλήνων μετά την απάντηση του Κ.Μητσοτάκη στην Φ.Γεννηματά στην ερώτησή της για την οικονομία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για εποχές με “μαγκάλια και συσσίτια” για να λάβει την “πληρωμένη απάντηση απο την Φώφη Γεννηματά” πως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που δίχασαν την ελληνική κοινωνία και δημιούργησαν το “αντιμνημονιακό μπλοκ” και τους “αγανακτισμένους” που έφεραν τον “Φτηνό λαϊκισμό” στην επιφάνεια και παρέδωσαν τις τύχες του Ελληνικού λαού στο ψεύδος και τον διχασμό.

Συγκεκριμμένα η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκε (μέρη ομιλίας της) ως εξής: 

“Κύριε Μητσοτάκη, πρέπει να πω ότι δεν αφήνετε άνθρωπο ν’ αγιάσει. Είπαμε να κάνουμε μία πολιτισμένη συζήτηση, αλλά όταν σας ακούω να μου κάνετε κριτική για «αντιπολίτευση με μαγκάλια και συσσίτια», δεν μπορώ να το αφήσω αναπάντητο κ. Μητσοτάκη. Γιατί, εσείς ξεκινήσατε το αντιμνημόνιο. Σας θυμάμαι στην πρώτη γραμμή στα «Ζάππεια». Τα δικά σας στελέχη ήταν στις πλατείες των αγανακτισμένων. Κάποτε, σ’ αυτή την αίθουσα πρέπει να λέγονται αλήθειες για την ιστορία και πώς φτάσαμε ως εδώ.

Θα μας πείτε επιτέλους κ.Πρωθυπουργέ, πόσα χρήματα και με ποια κριτήρια δόθηκαν σε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης; Δεν θα σταματήσουμε να ρωτάμε, αν δεν πάρουμε απαντήσεις. Πώς μοιράστηκαν τα 20 εκ. ευρώ;

Η πραγματική σοσιαλδημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής, παρουσίασε ένα Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας που διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν απολύσεις και δυσμενείς αλλαγές στους όρους σύμβασης των εργαζομένων. Αυτό λέει η αυθεντική σοσιαλδημοκρατία.

Έρχεστε κ. Μητσοτάκη και μου λέτε για το Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας και μου κάνετε μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας; Νόμιζα μέχρι σήμερα ότι αυτή τη μάσκα τη φορά μόνο ο κ. Τσίπρας. Πολλοί τη ζηλεύουν τώρα που φαίνεται ότι είναι μοναδική πολιτική που δίνει λύσεις. Αν δεν μας πείτε, την άλλη Παρασκευή εδώ θα είμαστε πάλι και θα σας ξαναρωτήσω. Γιατί φαίνεται ότι πρέπει να σας ρωτάω συνέχεια για να έχουμε αποτελέσματα. Ίσως έτσι μάθουν και οι πολίτες.

Όσον αφορά τον διάλογο με την Τουρκία, εμείς είμαστε διαχρονικά υπέρ του διαλόγου. Πρέπει να μας πείτε, όμως, κ.Μητσοτάκη, γιατί επιλέγετε να τον ανοίξετε τώρα, με την Τουρκία να έχει βάλει το πιστόλι πάνω στο τραπέζι.”